Gențile sunt accesorii importante, care pot transforma o ținută banală în una extraordinară. Pentru că vrem să te bucuri cât mai mult de ele, ne-am gândit să îți dăm câteva sfaturi care să te ajute să te bucuri cât mai mult de ele.
Geanta unei femei este un magazin în miniatură, iar riscul ca ceva să se verse sau să se spargă este foarte mare. În momentul în care îți distrugi căptușeala, nu prea mai poți folosi geanta respectivă, așa că depozitează cosmeticele și parfumurile în pungi.
Ai grijă unde îți păstrezi gențile
Îți îngrămădești gențile pe unul din rafturile din șifonier? Nu te mira dacă nu rezistă mai mult de câteva purtări. Dacă vrei să reziste, trebuie să le păstrezi în poziție verticală, în cutii sau săculeți de bumbac, pentru a le proteja de praf. Nu le lăsa niciodată în pungi de plastic, unde umiditatea este mare. Este indicat, de asemenea, să le umpli cu hârtie ori haine pe care nu le mai porți, pentru a-și păstra forma.
Curăță părțile metalice
Atingi foarte des mânerul și fermoarul unei genți, iar pe lângă bacteriile și virușii pe care îi răspândești, lași și urme inestetice. Curăță zilnic părțile metalice și păstrează-le strălucitoare.
Înlătură imediat petele
Petele de pe gențile tale trebuie înlăturate imediat, altfel vor fi tot mai greu de scos. Dacă scapi mâncare pe material, lasă praf de cretă albă pe pată peste noapte, iar dimineață, înlătură praful cu o cârpă uscată și curată.
Cerneala poate fi eliminată de pe geantă dacă folosești în primele secunde o gumă de șters albă și ștergi ușor zona afectată. Dacă cerneala se usucă, geanta nu poate fi curățată decât de un specialist.
Petele de ulei ies, dacă pui imediat amidon de porumb și freci ușor, astfel încât să încălzești locul și să se absoarbă uleiul.
Petele de apă ies cel mai greu. Trebuie să lași geanta să se usuce și să o duci, apoi, la o curățătorie, pentru a o repara.
Dacă ți se pare că miroase urât, pune o pungă plină cu bicarbonat de sodiu în geantă, închide-i fermoarul și las-o așa timp de două-trei zile.