Cum arată voalul auriu realizat din peste 20.000 de aripi de albine, în 300 de ore. Semnificația puternică din spate: „Atât de poetic”

.

Luci Jockel este artista din spatele unuia dintre cele mai impresionante accesorii realizate până acum, un voal confecționat din peste 20.000 de aripi de albine. Aripile provin de la albine decedate din cauze naturale. Tot din aripi de albine, Luci mai confecționează și coliere.

Cum arată voalul auriu realizat din peste 20.000 de aripi de albine, în 300 de ore

Luci Jockel a postat pe TikTok un videoclip care surprinde procesul din spatele realizării celui mai fragil accesoriu din lume, un voal confecționat din peste 20.000 de aripi de albine obținute în mod etic.

„Fabricat din aripi de albine din surse etice – Un voal de doliu numit Voalul Auriu, pentru a reprezenta fragilitatea vieții și impactul nostru asupra ecosistemului. Peste 20.000 de aripi și 300 de ore au fost puse în această piesă”, a scris artista pe TikTok.

Citește și: Cele mai chic ținute din primul trailer al sezonului 4 „Emily in Paris”. Partea 1, din 15 august pe Netflix / Galerie foto

„M-a mișcat, mulțumesc!”

Videoclipul are zeci de mii de aprecieri și sute de comentarii apreciative.

„Trebuie să fie într-un muzeu de artă!”; „Cel mai tare lucru care există!”; „Este una dintre cele mai frumoase piese de artă pe care le-am văzut vreodată”; „Atât de poetic!”; „Wow, excepțional!”; „Nu pot explica sentimentul pe care mi l-a dat. M-a mișcat, mulțumesc!”, acestea au fost doar câteva dintre comentarii.

Citește și:  Lana Dumitru, designer: „Ce credem că este SF acum probabil va fi normalitatea hainelor copiilor noștri”│INTERVIU

„Este vorba despre animalele care alcătuiesc ecosistemul nostru și legătura noastră pierdută cu ele”

Scopul voalului a fost să fie purtat și fotografiat o singură dată. Piesa de artă este extrem de fragilă, așa că este mai mult despre mesajul din spatele acesteia decât despre a fi purtată.

„Albina servește ca un simbol al interconectivității noastre, al influenței pe care o avem asupra omologilor non-umani și al modului în care ne bazăm pe aceste ființe pentru a susține mediul înconjurător. Nu este vorba doar despre albine, ci despte polenizatorii, insectele și animalele care alcătuiesc ecosistemul nostru și legătura noastră pierdută cu ele”, susține artista Luci Jockel.

Foto: TikTok/@lucirose91

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton