Culori de haine pe care să le evităm după 40 de ani. Recomandările designerilor: „Îmbătrânesc. Pot accentua ridurile”

.

Hainele ne pot ajuta să ne exprimăm personalitatea, iar trecerea anilor nu ar trebui să ne împiedice să experimentăm fel de fel de combinații vestimentare. Dar designerii spun să avem grijă la alegerea culorilor hainelor după o anumită vârstă.

În mod ideal, ar trebui să simțim că, pe măsură ce ne maturizăm, stilul vestimentar personal ne oglindește întocmai felul de a fi. Iar alegerea culorilor potrivite poate contribui în mare măsură la impresia pe care ceilalți și-o pot face despre noi. Designerii și experții în modă spun că există câteva nuanțe pe care este bine să le evităm după 40 de ani, pentru că ne pot face să părem mai în vârstă decât suntem în realitate.

Haideți să aflăm despre ce este vorba.

Negru și gri

Negrul și griul sunt ambele considerate culori clasice, indispensabile pentru garderoba ta, spune Yenia Hernández Fonseca, stilist și expert în modă de lux. Cu toate acestea, ea avertizează că dacă ne bazăm prea mult pe aceste nuanțe, aspectul nostru va avea de suferit.

„Chiar dacă sunt culori foarte versatile, folosirea excesivă a negrului și a nunațelor de gri umbresc zona feței și poate accentua ridurile fine”, a explicat ea.

Cu toate acestea, Fonseca spune că nu trebuie să eliminăm complet aceste elemente de culoare din garderobă.

„În loc să eviți cu totul aceste culori, optează pentru atenuarea contrastului cu o eșarfă alb-crem, un top bej sau bijuterii în tonuri intense pentru a aduce căldură tenului tău”, recomandă ea.

Brenda Cooper, stilist, designer, câștigătoare al unui premiu Emmy și expert în culori, spune că alegerea nuanței potrivite poate face, de asemenea, o mare diferență: „Secretul purtării hainelor negre constă în găsirea nuanței potrivite. Pentru cei cu părul și pielea deschisă, un negru cărbune poate face minuni, oferindu tenului o strălucire aparte.”

Nuanțele pastelate

Fonseca avertizează că purtarea de culori pastelate ne poate îmbătrâni prematur, evidențiind modificările aduse pielii și ochilor odată înaintarea în vârstă.

În timp ce sunt frumoase și proaspete, pastelurile pot scoate în evidență imperfecțiunile feței – cum sunt cearcănele”, spune ea pentru Best Life. „Pastelurile pot potența hiperpigmentarea pielii, așa că cel mai bine este să le evitați” – a continuat.

Citeşte şi: Cele mai frecvente greșeli vestimentare care te fac să arăți mai în vârstă

Citeşte şi: Ce culori de păr se poartă toamna aceasta. „Complimentează majoritatea tonurilor de piele!” Recomandările experților

Citeşte şi: Rochia roz, noua senzație din lumea modei. Paris Hilton, Margot Robbie, Alessandra Ambrosio, printre vedetele care au îmbrățișat acest trend

Citeşte şi: Stilul marinăresc, trendul care a cucerit vedetele din întreaga lume. Inspiră-te de la Paris Hilton, Gigi Hadid sau Victoria Beckham!

Nuanțele asemănătoare pielii

Culorile neutre pot da un aspect sofisticat și clasic garderobei, dar Fonseca spune că, de asemenea, se pot întoarce împotriva noastră, făcându-ne să arătăm monoton și mai în vârstă decât suntem cu adevărat. Ea sugerează combinarea culorilor asemănătoare pielii cu nunațe mai închise.

Rozul somon

Toată lumea are în garderobă un articol vestimenar sau mai multe în culori îndrăznețe. Cu toate acestea, Cooper spune că există o nuanță care ne poate face să părem mai în vârstă – rozul somon:

„În timp ce rozul somon poate fi plăcut la vedere, purtarea lui poate avea capcanele sale. Această nuanță vibrantă poate accentua orice roșeață sau imperfecțiune a pielii. Ai grijă la potențialul său de a adăuga greutate problemelor estetice și optează pentru tonuri mai echilibrate pentru a-ți spori strălucirea naturală.”

Nuanțe nemăgulitoare de violet

Cooper spune că hainele în nnuanțe de violet ne fac pielea să pară mai fadă, mai lipsită de strălucire.

„Movul, atunci când este ales corect, poate emana eleganță și sofisticare. Cu toate acestea, o nuanță greșită te pate face să pari obosită și lipsită de strălucire. Evită culorișe și nunanțele care atrag atenția asupra imperfecțiunilor tenului” – a continuat designerul.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton