Brandul Balenciaga șochează din nou. Ce preț are fusta prosop creată de celebra casă de modă

.

Brandul Balenciaga surprinde din nou. Casa de modă marketează un prosop pe post de fustă în colecția din primăvara anului viitor. Articolul vestimentar unisex este confecționat din bumbac terry și se vinde în două culori, bej-gri și albastru închis.

Fusta prosop a stârnit numeroase reacții pe rețelele sociale, așa cum o fac, de altfel, numeroase produse vândute de Balenciaga, de la tenișii uzați, la geanta care arată ca un sac de gunoi în valoare de nu mai puțin de 1790 de dolari, echivalentul a aproape 8200 RON.

Cât costă fusta prosop Balenciaga. „Sunt convins că Balenciaga este un experiment social”

Fusta prosop Balenciaga s-a vândut inițial cu 925 de dolari, în prezent costând „doar” 695, echivalentul a aproape 3200 RON. Produsul a devenit în scurt timp de la lansare viral în mediul online. „Sunt convins că Balenciaga este un experiment social”, a comentat un internaut.

Fusta prosop se închide cu doi nasturi și are cataramă reglabilă pentru curea. Articolul vestimentar controversat necesită curățare chimică.

Citește și: Ce preț au noii pantofi sport semnați Balenciaga. Tenișii au un aspect complet bizar

Citește și: Cât costă pantofii Crocs stiletto, cel mai nou model de încălțăminte semnat în colaborare cu Balenciaga

Balenciaga, campanie promoțională controversată

În noiembrie 2022, designerul Demna Gvasalia, directorul artistic al casei Balenciaga, și-a cerut scuze personal după o campanie în care au fost implicați copii și accesorii ce aveau conotație sexuală. Campania promoțională în cauză prezenta copii jucându-se cu ursuleți de pluș accesorizați cu hamuri, curele și chokere asociate unor jocuri sexuale.

Ulterior acelui scandal mediatic, Demna Gvasalia a declarat pentru Vogue: „Voi avea o abordare mai matură și mai serioasă când vine vorba de ideile sau imaginile pe care le vom lansa. Am decis să mă întorc la rădăcinile mele în modă, precum și la rădăcinile Balenciaga, care face haine de calitate, nu imagini care fac rumoare”. Fusta prosop dă altceva de înțeles, însă. Brandul pare să urmeze aceeași traiectorie prin care șochează și provoacă lumea să vorbească despre produsele lor controversate.

Citește și: Balenciaga a lansat o pereche de balerini pentru bărbați. Se găsesc în trei culori și au un preț uriaș

Citește și: Kim Kardashian, criticată după ce a purtat o rochie Balenciaga pe covorul roșu: „Ne-am săturat de acest aspect, schimbă-l!

Cum a sfidat Balenciaga normele de gen

În mai 2022, Balenciaga a lansat tenișii „Paris Sneaker” cu un aspect foarte deteriorat, murdar și uzat, vânduți cu 1850 de dolari. Cu un an înainte, brandul lansa primii saboți din spumă Crocs cu toc cui din cauciuc. O pereche de Balenciaga x Crocs s-a achiziționat la prețul de 1000 de dolari.

Există și piese pentru care brandul este apreciat. Primăvara aceasta, Balenciaga a lansat balerinii pentru bărbați „Leopold Ballerina” în trei nuanțe, turcoaz, negru și bej deschis, în valoare de 750 euro. Oamenii au apreciat alegerea casei de modă de a sfida normele de gen.

Foto: Balenciaga

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton