În actorie, costumul este esenţial în crearea unui personaj. La împlinirea a aproape 4 luni de la apariţia exclusivistului club de fashion online, Stilago, tânăra actriţă Ana Ularu…
… (cunoscută în special pentru rolurile din filmele „Periferic” şi „Amintiri din Epoca de Aur 2”) devine ambasadoarea şi purtatoarea mesajului Stilago: Top Brands. Top discounts. În acest context, am provocat-o pe Ana Ularu la un set de întrebări legate de modă.
De la ce vârstă ai început să cochetezi cu moda şi care este primul item memorabil pe care ţi l-ai cumpărat?
A.U.: Dintotdeauna! Moda mă fascinează. Dar aici intervin disclaimerurile, pentru că e moda aşa cum o văd eu, cu un stil puţin teatral, alteori flamboaiant sau minimalist. Aveam de mică problema cu „Ce îmbrac azi?”, ore în şir de combinaţii şi accesorizări, apoi perioadele de stiluri succedându-se. Îmi amintesc că făceam fashion design pe verso-ul foilor din scenariile mamei.
Nu mai ţin minte chiar primul item, dar am două ulteriore: o geacă de piele, la 11 ani, designuită de mama. Fie vară, fie iarnă, eu şi geaca mea de piele tip motor eram nedespărţite. Apoi au urmat celebrii mei bocanci portocalii Doc Martens din Cehia, la 15 ani. Orice haină se potenţa extraordinar de la atitudinea bocancilor.
Care sunt actriţele pe care le consideri fashion-icon şi în ce filme ţi s-a părut că au avut apariţii impresionante?
A.U.: Îmi place la nebunie Helena Bonham-Carter, fără să o consider neapărat un fashion-icon. Este extrem de specială şi provocatoare în alegerile ei. Stilul abordat în „Fight Club” e unul dintre idealurile mele. Recent, prietena mea cea mai buna, Ilinca Manolache, m-a „învăţat” cu Mary-Kate Olsen, cu stilul ei, şi am fost „furată” instantaneu. Chloe Sevigny, Charlotte Gainsbourg, Cate Blanchett, Marion Cotillard… O adoram pe Natasha McElhone şi vestimentaţiile ei din „Californication”… un pic rock, un pic gothic, un pic teatral, un pic boem-vintage… cam asta îmi place.
În ce măsură te ajută moda în interpretarea unui rol?
A.U.: Costumul este esenţial pentru crearea unui personaj. Reprezintă parte din atitudinea lui, din alegerile lui, o fărâmiţă din personalitatea lui. La filmări întotdeauna există un scenograf cu care te sfătuieşti. Un artist care prin costumul pe care ţi-l creează te ajută, îţi adaugă ceva şi în acelaşi timp îşi spune propria părere despre poveste.
Citeşte continuarea interviului pe e-joy.ro!