Punctualitatea e la mare cautare. Cand vine vorba de timp si de a astepta pe cineva, exista o vorba : „Sfertul academic, jumatatea indragostitului si ora prostului”. Cumpara-ti un ceas si vei ajunge …
… mereu la timp.
Alege ceasul potrivit
Unde, cand si cat il vei purta? Asta trebuie sa te intrebi cand iti achizitionezi un ceas. Il poti asorta la haine sau la restul accesoriilor. Sunt foarte multe modele si alegerea e foarte grea. Daca alegi un ceas cu bratara metalica tine cont ca se va zgaria usor. Bratara din piele rezista mai bine la praf. Cele din plastic se inlocuiesc mai greu. Pentru ocazii deosebite, poti sa alegi unul de aur sau cu pietre pretioase.
Ceasurile sunt mecanice, automatice si solare. Ceasul mecanic este cel pe care il intorci tu ca sa nu se opreasca, cel automatic se incarca datorita miscarilor mainii tale, cel solar se incarca de la soare. Mai e cel care merge pe baterie (electronic) si trebuie doar sa o schimbi. Cele mecanice sunt mai exacte, dar sunt mai scumpe si se repara mai greu. Pe de alta parte le poti pastra multi ani. Cele de calitate au garantie chiar si cinci ani.
Pentru cele pasionate de tehnologia moderna au aparut ceasuri dotate cu Bluetooth si ceasuri care inlocuiesc cu succes un hands-free. Dimensiunile nu sunt prea reduse, dar sunt moderne si vin in culori feminine.
Ceasuri la moda
Poti sa-ti personalizezi tinuta cu un ceas de efect. O curea imblanita, una care imita pielea de reptila sau doar o simpla culoare vesela transforma ceasul tau util, intr-un accesoriu la moda. Poti sa gasesti si ceasuri in forma de inel sau chiar de pandantiv. Se poarta cadranele patrate sau dreptunghiulare si curelele late. Daca alegi un ceas cu o curea din jeans si un ecran de lemn asorteaza-l la o tinuta casual.
Din istoria ceasului
Inaintea ceasului de mana, asa cum il cunoastem noi, au existat diverse instrumente de masurare a timpului. Egiptenii foloseau obeliscul, cu ajutorul caruia masurau orele dupa umbra soarelui. Apoi a aparut clepsidra. Calugarii italieni au inventat primul ceas mai exact, pe care il foloseau ca sa stie cand sa se roage. In Anglia secolului al XVI-lea, a aparut primul ceas de buzunar. Era incredibil de greu si, desi se numea de buzunar, era purtat in jurul gatului.
Ceasul de mana a aparut trei secole mai tarziu, dar era considerat doar un obiect pe care o femeie l-ar purta. Barbatii au folosit in continuare ceasurile de buzunar. Au descoperit insa ca, pe timp de razboi, e mult mai simplu sa te uiti la incheietura mainii, decat sa te cauti prin buzunare dupa ceas. Cand razboiul s-a terminat, domnii si-au pastrat ceasurile speciale si au inceput sa le poarte in public.
Stiai ca… atunci cand primesti cadou un ceas, acesta semnifica dragoste eterna?