6 mituri vestimentare pe care nu trebuie să le mai crezi

.

Când vine vorba de modă, nu ar trebui să existe reguli, dar tot există câteva mituri care par că nu vor dispărea niciodată. Vezi care sunt și de ce nu ar trebui să le mai crezi.
Mit: dungile orizontale te îngrașă! Multe femei evită dungile orizontale, pentru că au impresia că le fac să arate mai plinuțe. Nu trebuie, însă, să renunți la acest imprimeu. Alege un model cu dungi mai subțiri și negre și vei vedea cum silueta ta va rămâne în proporții reale.

Mit: paietele se poartă doar seara!

Fals! Nu este nimic mai interesant decât să combini piese cu paiete cu haine casual, precum blugi sau tricou. Vei obține, astfel, o ținută perfectă pentru zi!

Mit: nu poți purta două piese din denim!

Fals! Denimul purtat din cap până în picioare îți dă un aer sofisticat, mai ales dacă îți completezi ținuta cu o pereche de pantofi cu toc. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să alegi nuanțe diferite de denim, pentru a nu lăsa impresia că porți o salopetă.

Mit: nu poți purta pantofi albi cu ciorapi negri!

Fals! Nimic nu este mai ușor decât să porți pantofi negri și ciorapi în aceeași culoare. Pe lângă faptul că o astfel de ținută este plictisitoare, vor mai fi cel puțin cinci costumații realizate în jurul acestei combinații. Dacă combini, însă, ciorapii negri cu o pereche de pantofi albi, poți face o adevărată declarație de stil!

Mit: nu poți purta cizmele peste genunchi la muncă!

Fals! Cizmele peste genunchi nu au o reputație foarte bună, poate și din cauza modului în care au fost purtate de Julia Roberts în „Frumușica”. Le poți da, însă, o altă notă, purtându-le cu o fustă până deasupra genunchiului, care să nu expună foarte multă piele.

Mit: negrul te face mai slabă!

Fals! Acesta este un mit care durează de ani întregi, dar adevărul este că negrul nu te face să arăți mai slabă. Ba mai mult, dacă ai câteva kilograme în plus, toată lumea se va uita la tine și va realiza că te-ai îmbrăcat în negru tocmai pentru că vrei să ascunzi ceva. Negrul are, îndr-adevăr, un efect de micșorare dacă îl porți în cantități mici. Astfel, o fustă conică neagră va ascunde un posterior mai mare, dacă o vei purta cu o bluză într-o culoare deschisă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton