3 sfaturi despre haine pe care ar fi trebuit să le urmezi de mult, dar probabil nu ai făcut-o

.
Vrei să te pregătești mai repede de plecare dimineața, dar și să ai un outfit care să atragă zeci de complimente. Îți arătăm noi ce ai de făcut.

Și tu petreci câteva minute bune în fața dulapului larg deschis în căutarea unei ținute potrivite pentru ziua care tocmai începe? Nu ești singura! În plus, adesea ajungi să porți același outfit zile la rând, pentru că te-ai îndrăgostit de el și parcă nimic nu arată mai bine, nu-i așa? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să arăți în fiecare zi de milioane și să îți alegi hainele în doi timpi și trei mișcări:

  1. Echipează-ți dulapul cu câteva piese practice și potrivite pentru mai multe ocazii

Fiecare dintre noi are propriul stil vestimentar și de cele mai multe ori în dulapul fiecăreia dintre noi se găsesc haine din aceeași gamă coloristică și de stil. Nu este nimic în neregulă cu asta, însă cel mai probabil vei sfârși prin a avea o singură nuanță în dulap și zeci de bluze la fel.

Un mod inteligent de a-ți alcătui o garderobă este să te gândești la fiecare achiziție care este ocazia cu care poți purta piesa respectivă, dar și să cumperi haine care se potrivesc de minune și la o întâlnire de la birou, dar și la o ieșire cu fetele. E de ajuns să te uiți printre aceste rochii casual ca să vezi că poți avea zeci de modele de rochii care să se potrivească la mai multe ocazii, de la o zi ca oricare alta la birou, până la un eveniment precum o cununie de zi.

După aceleași criterii ar trebui să alegi și pantalonii și bluzele, însă rochiile sunt de departe printre cele mai versatile piese și cele mai ușor de purtat. Când ai în dulap mai multe rochițe casual, poți purta câte una în fiecare zi a săptămânii și vei avea un look feminin și stilat în fiecare zi.

  1. Folosește-te din plin de puterea accesoriilor

Accesoriile au puterea de a scoate din anonimat o ținută și te sfătuim să te folosești de ele zi de zi. Practic, dacă știi cum să accesorizezi un outfit, poți să-l transformi în fiecare zi în unul nou. Să luăm exemplul unei rochii simple, negre. Ea poate fi o apariție elegantă, accesorizată cu un colier masiv, cu un cluch asortat și cu o pereche de stiletto, dar și o apariție cool și relaxată, alături de niște teniși colorați sau de o pereche de pantofi oxford, o pălărie cu boruri înguste și o eșarfă cu un imprimeu colorat.

O singură piesă poate fi purtată în zeci de maniere, dacă o asociezi cu accesoriile potrivite. De altfel, merită din plin să investești mai mult în accesoriii decât în haine.

  1. Nu cumpăra haine doar pentru că sunt la reducere

Un sfat prețios, pe care unele dintre noi l-am învățat abia după ce ne-am trezit cu dulapul plin de haine, este să nu mai cumperi lucruri doar pentru că sunt la reducere. Vei sfârși prin a avea dulapul plin, dar nimic în el care să-ți placă în mod special. Decât să ai în dressing cinci bluze cumpărate la solduri, care nici nu-ți vin prea bine și nici nu-ți plac prea mult, mai bine cumperi una singură, care ți-a atras atenția în vitrină și care îți vine ca turnată. În felul ăsta scapi de aglomerația din dulap și ai outfit-uri pe care le porți mereu cu drag și cu mândrie.

Tu cât timp petreci dimineața să-ți alegi hainele?  

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton