15 lucruri interesante despre modă, pe care sigur nu le știi

.

Poate ești la curent cu ultimele tendințe în modă, dar asta nu înseamnă că acest domeniu nu te mai poate surprinde. Moda are o istorie lungă, plină de lucruri interesante, pe care poți începe să o descoperi chiar acum.
1. Femeile nu au avut voie să poarte pantaloni scurți în public până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
2. Prima revistă de modă a fost publicată în Germania, în 1586.
3. Prețul hainelor a scăzut cu 8.5% din 1992.
4. Primele ace au apărut în urmă cu 30.000 de ani și erau făcute din oase de animale.
5. Bikinii au fost numiți după insula Bikini Atoll, unde armata americană a testat bombele pentru cel de-al Doilea Război Mondial. Au fost numiți astfel, deoarece creatorul lor, Louis Reard credea că vor produce același șoc ca o bombă atomică.
6. Copiii s-au îmbrăcat la fel ca părinții lor până la mijlocul anilor 1800, când a apărut conceptul de haine pentru copii.
7. Fustele și rochiile sunt considerate haine pentru femei în Vest, însă în alte părți ale lumii, sunt purtate și de bărbați.
8. Anual sunt vândute 2 miliarde de tricouri.
9. În Evul Mediu, culorile hainelor purtate de oameni dezvăluiau clasa socială din care proveneau. Astfel, nobilii purtau roșu, țăranii purtau maro și gri, în timp ce negustorii și bancherii purtau verde.
10. În Roma Antică, movul era purtat numai de împărați și magistrați.
11. Eyeliner-ul a devenit popular după ce a fost descoperit în mormântul lui Tutankhamon, în 1920.
12. Au fost perioade în care negrul nu putea fi purtat decât după decesul cuiva drag. Văduvele din epoca victoriană, de exemplu, trebuiau să poarte negru timp de doi ani, după moartea soțului.
13. Primul număr al revistei Vogue a fost publicat în 17 decembrie 1892, în SUA.
14. Napoleon Bonaparte a fost cel care a ordonat ca nasturii să fie prinși și de mânecile jachetelor, pentru a-i împiedica pe soldați să își șteargă nasul cu mânecile.
15. În timpul secolului al XV-lea, era la modă să fii însărcinată. Fetele care nu erau însărcinate purtau perne pe sub rochii.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton