10 metode care te ajută să scapi de cancer

.

Cancerul reprezintă modificarea şi multiplicarea necontrolată a unor celule din organism şi invazia acestora în ţesuturi sănătoase din corp fie prin creşterea directă în ţesuturi adiacente, fie prin migraţia în tot organismul.
În ultimii ani, incidenţa cancerului a crescut foarte mult, pe primele locuri aflându-se cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul pulmonar, cancerul de piele, cancerul de colon şi cel de prostată.
Cancerul a fost declarat boala secolului, fiind unul dintre principalele motive ale decesului în rândul populaţiei, mai ales în ţările dezvoltate, însă cauzele sale rămân încă neclar stabilite.

În urma unor studii amănunţite,  cercetătorii în domeniu au fost unanim de părere că posibile cauze ale instalării acestei boli ar fi: stresul; adoptarea unui stil de viaţă nesănătos; tutunul; infecţiile; factori de mediu (radiaţii solare, poluare) şi abuz de substanţe nocive (droguri, medicamente, aditivi alimentari, substanţe chimice),cazuri de cancer în familie.

Medicii ne sfătuiesc să luăm anumite măsuri pentru a scădea riscurile îmbolnăvirii de cancer , iar acestea vizează stilul de viaţă, renunţarea la obiceiuri nesănătoase şi acordarea unei atenţii sporite tuturor semnelor pe care corpul ni le transmite.

1. Să renunţăm  la fumat

Acest viciu reprezintă cauza principală a tuturor tipurilor de cancer fiind, de asemenea, responsabil  parţial de o imunitate scăzută a organismului nostru şi de alte afecţiuni.

2. Să fim activi şi să ne păstrăm greutatea în limite normale

Sportul trebuie să facă parte din viaţa noastră constant, nu ocazional. Sedentarismul poate duce, pe lângă instalarea unor tipuri de cancer, la alte boli şi, nu în ultimul rând, la o greutate corporală mai mare decât cea normală pentru vârsta şi înălţimea noastră.

3. Să avem un regim alimentar sănătos

Pentru a evita bolile, este recomandat să mâncăm sănătos şi să avem o dietă bazată, în special, pe legume şi fructe, seminţe şi nuci crude. Varza, broccoli, avocado, vinetele, sfecla roşie şi fructele de pădure, sunt  foarte bune în terapia de prevenire a cancerului.
Este bine să limităm şi chiar să excludem grăsimile animale din regimul alimentar, să consumăm moderat zahăr, alcool, produse de patiserie şi prăjeli.

4. Să ne protejăm de radiaţiile solare

Soarele este benefic pentru organism, însă doar la orele dimineţii şi la asfinţit, deoarece este ştiut faptul că, la orele prânzului, este extrem de periculos. Nu este recomandat să ne expunem, însă, fără protecţie solară nici în momentele când soarele nu este puternic. De asemenea, este bine să evităm bronzarea artificială cu ajutorul paturilor sau lămpile pentru bronzat,  pentru că acest procedeu reprezintă una dintre principalele cauze ale cancerului de piele.

5. Să ne imunizăm organismul

Prevenirea cancerului implică şi protejarea împotriva infectării cu anumiţi viruşi cum sunt HPV şi hepatita B, iar un organism cu un sistem imunitar foarte bun ne ajută.
Există o serie de remedii naturiste şi homeopate care ajută la creşterea imunităţii corpului şi întărirea lui pentru a face faţă infecţiilor.

6. Să evităm un comportament riscant pentru sănătate

Contactarea anumitor boli sau virusuri care cresc riscul dezvoltării unor feluri de cancer, pot fi prevenite printr-un comportament precaut. Acesta implică limitarea numărului de parteneri sexuali, practicarea sexului protejat, efectuarea de tratamente medicale şi cosmetice în clinici sau saloane specializate.

7. Să consumăm apă îmbuteliată sau filtrată

Din păcate, în cele mai multe oraşe, apa de la robinet nu este una sănătoasă, ci conţine substanţe nocive pentru organismul nostru. Cel mai indicat este să avem un filtru, dar, în lipsa acestuia, apa plată îmbuteliată este şi ea o alegere bună.

8. Să efectuăm analize şi investigaţii medicale de periodic

Cel puţin o dată pe an este bine să efectuăm o serie de analize medicale la sânge care ne pot ajuta să verificăm starea de sănătate a organismului nostru, posibile infecţii, virusuri  sau modificări ale celulelor prezente şi să acţionăm imediat. De asemenea, pentru femei, testul  Papanicolau, ecografia mamară sau, în funcţie de vârstă, mamografia  şi un examen ginecologic, sunt obligatorii măcar anual.

9. Să limităm consumul de medicamente sau alte substanţe chimice nocive

Acesta slăbesc organismul şi afectează buna funcţionare a anumitor organe, ducând chiar la anumite forme de cancer.

10. Să fim mereu alerţi şi atenţi la corpul nostru

Nu trebuie să devenim obsedaţi de această boală şi să credem că orice simptom este unul care relevă un tip de cancer în organism, dar nici să ignorăm semne de boală. Vizita la medic este obligatorie atunci când anumite simptome, care pot părea banale, persistă un timp îndelungat.

Adoptarea unei conduite de viaţă şi unor măsuri simple care să reducă riscul de apariţie a cancerului în organism, este în mâinile noastre, depinde de noi! ”Acum” este cel mai bun moment să acţionăm pentru că sănătatea este cea mai importantă!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton