Înainte să moară, mătușa i-a spus nepotului să se uite sub mașina de cusut. Descoperirea i-a schimbat viața

.
Există o serie de lucruri, care se păstrează din generație în generație, uneori pentru că au valoarea sentimentală și alteori pentru că valoarea lor materială crește în timp. Majoritatea lucrurilor, care devin mai valoroase odată cu trecerea timpului, includ: obiecte vintage, mobilă antică sau bijuterii.

Citește și – A cumpărat un dulap vechi cu o sumă infimă, dar a găsit o adevărată comoară în sertarul lui

Un bărbat din New Jersey a primit moștenire de la mătușa lui un lucru considerat valoros nu doar datorită vechimii sale, ci și datorită celui care l-a creat. Nimeni din familie nu știa că mătușa ascunde sub o veche mașină de cusut ceva care valorează milioane de dolari astăzi.

În timp ce se afla pe patul de moarte, femeia i-a spus nepotului său, Carl Sabatino, să verifice locul de sub o veche mașină de cusut. Americanul a memorat aceste vorbe ale bătrânei și, după înmormântare, a căutat în locul indicat de femeie. A găsit un tablou înfășurat în ziare, o opera de artă ce i-a aparținut lui Pablo Picasso, denumită „Femeia cu capă”.

Pictura a fost cumpărată de unchiul bărbatului, Nick Varrastro, de la un furnizor ambulant din Londra, în anul 1944, în timp ce era soldat în cel de-Al Doilea Război Mondial. Verrastro a cumpărat pictura pentru numai 10 dolari, dar a intuit că opera a aparținut unei galerii de artă din apropiere, care a fost bombardată sau jefuită.

Când Sabatino a dus opera de artă la un expert din New York, a fost privit cu scepticism și i s-a spus că tabloul este un fals.

„A examinat tabloul pentru 30 de secunde și mi-a spus: „este doar un poster care valorează 10 dolari, nu îți pierde timpul cu el””, povestește bărbatul.

Dar Sabatino nu a vrut să renunțe pentru că tabloul era în culori, un lucru destul de exotic pentru Europa la acea vreme. Expertul a fost pus pe gânduri de opinia lui Sabatino și a decis să aprofundeze cercetarea în legătură cu veridicitatea acelui tablou.

Carl Sabatino a aflat astfel că Picasso a folosit tehnica de imprimare color în 1936, așa că a cerut părerea unui alt expert pentru a fi sigur că tabloul este original. Kenneth Smith, președintele Centrului de Analiză a Artei din Westmont, Illions, a extras pigment din pictură și a descoperit că acesta corespunde cu perioada de timp în care a fost făcut tabloul.

Astfel, teoria bărbatului a fost confirmată. Tabloul este opera lui Picasso și valorează 13 milioane de dolari.

„A fost ca o vânătoare de comori pentru mine, pentru dragostea familiei mele. Au protejat acest lucru și l-au lăsat moștenire pentru a afla adevărul”, conchide Carl Sabatino.

Citește și – Adevăratul „cod al lui da Vinci”. Ce mesaj secret ascund ochii faimoasei Mona Lisa

Foto – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton