Ingrediente ascunse din mâncare care te îmbolnăvesc

.
Cele mai multe boli își au rădăcina în aparatul digestiv. Vezi ce ingrediente din mâncare te îmbolnăvesc.

Oboseala cronică, problemele de piele, infecțiile frecvente, durerile articulare sau dificultățile de concentrare apar, de cele mai multe ori, din cauza unor dezechilibre care se produc în intestine, potrivit theaheartysoul.com. Atunci când flora intestinală crește incontrolabil, apar bolile cornice.
Cele mai multe alimente care se găsesc acum pe piață sunt pline de substanțe periculoase care îți otrăvesc organismul. Citește etichetele cu atenție și ferește-te de ingredientele care te îmbolnăvesc.

Alimentele care fermentează

Multe alimente pe care le consumi pot agrava dezechilibrul florei intestinale. Printre acestea se numără cele care fermentează. Încearcă să eviți pâinea sau produsele de patiserie, pentru că au drojdie, produsele de origine animală, pentru că pot conține antibiotic, brânzeturile, bananele, vinul sau berea.

Zahărul

Zahărul hrănește bacteriile care îți pun în pericol sănătatea. Cu cât îl consumi mai des, cu atât vrei să mănânci mai mult, de aceea este indicat să renunți la el definitiv. Îndulcește-ți cafeaua cu miere sau cu alți îndulcitori naturali.

Aspartamul

Dacă ai de gând să renunți la zahăr, ai grijă să nu îl înlocuiești cu aspartam. Consumul acestui îndulcitor artificial a fost pus în legătură cu diabetul, cancerul, problemele emoționale, migrenele, boala Parkinson sau epilepsie.

Grăsimile sintetice

Alimentele procesate conțin uleiuri hidrogenate care produc inflamații în corp. Studiile au arătat chiar că aceste substanțe duc la cancer, deoarece interferează cu enzimele pe care le folosește organismul pentru a lupta împotriva acestei boli. Diabetul este o altă boală care poate apărea în urma consumului de grăsimi sintetice, pentru că receptorii insulinei nu mai funcționează cum trebuie. Dacă mănânci constant alimente procesate care conțin uleiuri hidrogenate, îți slăbești sistemul imunitar, ai problem cu aparatul reproducător, deoarece hormonii sexului sunt dați peste cap, și riști să suferi de boli de inimă.

Conservanții

Conservanții păstrează alimentele proaspete, însă nu sunt deloc bune pentru organism. Studiile au arătat că aceste ingrediente cresc riscul de cancer sau de alergii. Încearcă să alegi produse proaspete, precum legume, fructe, nuci sau semințe.

Ce să mănânci ca să fii sănătoasă

Include în alimentație cât mai multe probiotice. Sunt foarte bune pentru sănătate, deoarece îmbunătățesc absorbția nutrienților și ajută la eliminarea toxinelor. Le poți lua sub formă de suplimente, dar numai recomandate de medic, sau din alimente precum iaurt sau varză murată.

Fibrele sunt, de asemenea, foarte importante pentru a-ți menține intestinele sănătoase. Pe lângă faptul că te ajută să ai scaun regulat, stimulează înmulțirea bacteriilor bune din intestinal subțire.

Oricât de sănătos ai mânca, nu uita să faci sport. Cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi îți întăresc sistemul imunitar, scad riscul de cancer, te ajută să elimini toxinele și te mențin sănătoasă.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton