Gemul este delicios, dar poate fi și sănătos. Te învățăm noi cum să îl prepari, astfel încât să îți ajute organismul să funcționeze mai bine.
Gemul are un gust foarte bun, însă conține mult zahăt și poate fi nesănătos pentru organism. Dacă, însă, înlocuiești câteva ingrediente, poți obține un produs foarte sănătos. Pentru asta, ai nevoie de căpșuni, care vor apărea în curând pe piață și care au numeroase beneficii. Îți întăresc sistemul imunitar, reglează nivelul de glucoză din organism și scade colesterolul rol din sistemul circulator, potrivit livingtraditionally.com.
Numeroase studii au arătat că, dacă mănânci zilnic între 110 și 500 de grame de căpșuni, îți scazi colesterolul cu până la 28%.
Amestecă mierea și sucul de lămâie și pune-le la foc mic pentru 10 minute, până când mierea se topește. Pasează căpșunii și adaugă-i în oala cu sucul de lămâie și mierea de albine. Lasă totul la foc mic pentru 20 de minute, până când căpșunii încep să își lase zeamă. Pune gemul obținut în borcane bine închise și consumă-l când vrei.