Există patru tipuri de cupluri! Vezi din care faci parte și ce șanse are relația ta

.

Un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea din Illinois, Statele Unite ale Americii, a identificat patru tipuri de cupluri.

În cadrul cercetării au fost incluse 376 de cupluri, cu parteneri ce aveau în jur de 20 de ani, care au fost observate timp de 9 luni. Iată ce tipuri de cupluri au fost identificate de către cercetătorii de la Illinois.

Cuplul dramatic

”Este un cuplu cu suișuri și coborâșuri, iar atașamentul lor se poate schimba de la o zi la alta. Au tendința de a pune accentul pe evenimentele negative din viața lor, în funcție de care iau și deciziile în ceea ce privește viitorul relației. Acest tip de comportament le consumă relația”, este de părere Brian Ogolsky, profesor în studiul familiei și dezvoltare uman la Universitatea Illinois.

Cuplul conflictual

”Acest cuplu funcționează între două extreme: conflictul, care îi îndepărtează unul de celălalt, și pasiunea, care îi atrage unul spre celălalt și îi face să se împace. Acest tip ddragiste un este de durată: oamenii nu pot trăi fără să înnebunească într-o astfel de tensiune 30 sau 50 de ani”, a precizat Ogolsky.

Citește și: Lucruri pe care cuplurile ar trebui să le facă zilnic

Cuplul sociabil

”Cuplurile de societate au o rețea socială comună și se bazează pe această rețea atunci când iau deciziile legate de viitorul lor. Faptul că au mulți prieteni comuni îi fac pe cei doi să aibă o legătură și mai strânsă, să se simtă și mai apropiați și să-și ia angajamente solide unul față de celălalt. Este o relație de durată”, a explicat profesorul.

Cuplurile concentrate pe partener

”Acești parteneri sunt foarte apropiați și depind unul de celălalt. Se folosesc de ceea ce se întâmplă în relația lor pentru a-și duce angajamentele la un nivel mult mai profund. Au cel mai înalt nivel de conștiență, ceea ce înseamnă că acordă o atenție și o grijă foarte mare în care iau deciziile în cadrul cuplului”, a arătat specialistul.

Pe perioada celor 9 luni de studiu, participanții au fost supravegheați pentru a se stabili cât de hotărâți sunt să se căsătorească și care sunt motivele pentru care ar face acest lucru. Cercetătorii i-au rigat pe subiecți să povestească ce anume îi face să renunțe sau să atașeze și mai mult de parteneri și de ce.

Citește și: 7 semne de incompatibilitate în cuplu

Cei din categoria ”cupluri dramatice” aveau o rată de despărțire de două ori mai mare decât ceilalți, din cauza problemelor constante din cadrul relației. ”Micile probleme încep să erodeze relația și ajungi să o vezi într-o lumină negativă, ca mai apoi să-ți dorești să renunți la partener”, a spus Ogolsky.

La polul opus, persoanele din ”cuplurile concentrate pe partener” au cele mai mari șanse să rămână împreună și să fie fericiți mult timp, potrivit studiului.

Undeva între aceste două extreme se află cuplurile implicate social și cele din categoria ”conflictuale”.

Foto: 123rf.com

    
Vedete din Romania Vedete internationale