Cum te afectează fiecare tip de stres

.

Stresul are un impact uriaș asupra stării tale de sănătate. Vezi care sunt cele mai periculoase tipuri de stres și cum te afectează.

Sunt șase tipuri de stres care îți afectează mintea și corpul și pentru fiecare tip ai o metodă diferită de acțiune.

Stresul emoțional

Stresul emoțional afectează calitatea vieții și activitatea glandelor suprarenale. Când te copleșește, te simți fără energie, deprimată și anxioasă, potrivit theheartysoul.com. Poți scăpa de consecințele stresului emoțional cu ajutorul meditației. Studiile au arătat că toate tipurile de meditație scad tensiunea arterială și au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. În plus, te ajută să ai o siluetă frumoasă, deoarece nivelul ridicat de cortizol duce la depunerea de grăsime pe abdomen.

Stresul provocat de lipsa de somn

Când nu reușești să dormi opt ore pe noapte, stresul de la muncă și de acasă te copleșește. Numeroase studii au arătat că lipsa de somn te face să mănânci mai mult, îmbătrânește procesul de îmbătrânire și te îngrașă. Dacă nu poți să adormi, asigură-te că toate sursele de lumină artificială sunt închise, pune-ți câteva picături de lavandă pe pernă și asigură-te că telefonul mobil este la distanță de pat, ca să nu fii tentată să îl butonezi. Cea mai bună oră să te bagi în pat este 22:00 – 22:30.

Stresul produs de inflamație

Dacă mănânci alimente bogate în sare și procesate, bei alcool și cafea, organismul tău este supus unul stres foarte mare. Încearcă să înlocuiești alimentele acide cu unele alcaline și sănătoase. Fructele proaspete, legumele, ouăle și carnea bio te vor face să te simți mult mai bine și îți vor da energie. Dieta alcalină te ajută să scapi de balonare și să reduci inflamația din organism.

Stresul produs de chimicale

Aditivii și conservanții îți distrug organismul, iar substanțele nocive nu se găsesc doar în mâncare. Dacă nu folosești produse de îngrijire a pielii organice, fii sigură că îți umpli corpul de toxine. Citește întotdeauna etichetele produselor pe care le folosești și alege întotdeauna cele mai naturale produse.

Stresul alimentar

Când sari peste mese, nu mănânci grăsimi, consumi carbohidrați, dar nu și proteine, îți stresezi metabolismul. Este indicat să mănânci la fiecare patru ori, pentru a nu te confrunta cu poftele nesănătoase pentru dulciuri și cafea.

Stresul fizic

Dacă ai o meserie solicitantă din punct de vedere fizic, asigură-te că celelalte activități pe care le exerciți nu sunt la fel de stresante. De exemplu, dacă vrei să faci sport, alege activități ușoare, precum plimbatul sau activitățile cascnice, pentru a nu te epuiza.

Sursa foto: 123rf.

Ultima modificare octombrie 22, 2015 5:56 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale