Cum să ai grijă de hainele tale

.
Hainele tale au nevoie de îngrijire specială, dacă vrei să te bucuri de ele cât mai mult. Vezi ce trebuie să faci, ca să arate mereu ca noi.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face când îți speli hainele este să cureți toate materialele la fel. Întotdeauna separă hainele albe de cele colorate și spală-le la programe diferite.

Folosești un detergent dur

Alege un detergent care să curețe petele fără să atace țesătura. Caută unul care conține balsam și lubrifianți pentru fibre, pentru a te asigura că hainele tale nu vor arăta mai rău, după ce la scoți din mașina de spălat.

Nu cureți petele imediat

Dacă ai scăpat mâncare sau băutură pe haine, este important să încerci să scoți pata imediat. Cu cât stă mai mult pe material, cu atât îți va fi mai greu să o cureți.

Nu speli hainele pentru că par curate

Ochiul tău nu poate stabili ce haine sunt curate și care sunt murdare. Nu aștepta să vezi pete, pentru a le spăla. În timpul unei zile, corpul tău produce transpirație și uleiuri care au scopul de a-ți proteja pielea și care ajung pe haine. Dacă le pui pe umeraș, după ce le-ai purtat o dată, le permiți bacteriilor să îți distrugă materialul. În final, culorile se vor estompa, iar țesătura se va slăbi.

Sursa foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton