Proprietățile alimentelor naturale pot deveni mult mai eficiente dacă știi cu ce să le consumi, potrivit cercetătorilor. Vezi 5 combinații care te mențin sănătoasă.
Fasole neagră și ardei roșu
Fasolea neagră este o sursă importantă de fier, potrivit yahoohealt.com, însă fierul provenit din legume este absorbit mai greu decât cel din carne. Pentru a beneficia de proprietățile fasolei, este indicat să o consumi cu o altă legumă bogată în vitamina C, precum ardeiul. O astfel de combinația crește de șase ori absorbția fierului.
Cereale integrale și ceapă sau usturoi
Cerealele integrale conțin fier și zinc, nutrienți care sunt, însă, absorbiți mai greu de organism. Cercetările au arătat, însă, că alimentele bogate în sulf, precum ceapa sau usturoiul, îmbunătățesc valorile nutriționale ale cerealelor.
Broccoli și roșii
Când sunt combinate, roșiile și broccoli au proprietăți anti-cancer mult mai puternice, potrivit studiilor. Cercetătorii au constatat că tumorile bolnavilor de cancer au scăzut cu 52% în cazul celor care mâncau roșii și broccoli, în timp ce pacienții care consumau doar roșii sau doar broccoli aveau o scădere de doar 34%.