Cele mai toxice mâncăruri de Crăciun

.

cina de craciun

Produsele de patiserie

Dacă nu ai de gând să faci tu prăjiturile de sărbători, nu prea ai șanse să pui pe masă ceva sănătos. Produsele de patiserie, de exemplu, sunt bogate în grăsimi, au mult zahăr și multe calorii. Prăjiturile cumpărate din supermarket au aceeași problemă: foarte mult zahăr și grăsimi.

Merele glazurate

Merele glazurate sunt un desert tradițional de Crăciun, dar pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de nesănătoase. Glazura este făcută din zahăr pur, fiind bogară în fructoză și având aproximativ 320 de calorii. Dacă nu concepi sărbătorile de iarnă fără acest desert, nu mânca mai mult de un măr glazurat pe zi.

Piureul de cartofi

Poate te gândești că piureul de cartofi nu are cum să îți facă rău, dar când îl amesteci cu lapte, unt și sare, obții o adevărată bombă calorică, plină de grăsimi. Pune, mai bine, lângă friptură cartofi copți ori fierți, iar dacă îți place piureul, folosește lapte degresat și foarte puținî sare.

Cozonacul Panettone

Cozonacul italian Panettone este nelipsit de pe masa de Crăciun, dar conține foarte mult unt și zahăr. O singură felie are 300 de calorii și foarte mult colesterol nesănătos. Un cozonac făcut în casă va fi o opțiune mult mai bună.

Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase sunt pline de chimicale și zaharuri, fiind nocive pentru sănătoase. Un pahar de apă sau o limonadă ar fi o opțiune mult mai bună.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton