Ceaiul este o băutură sănătoasă, pe care ar trebui să o consumi cu încredere mai ales în timpul iernii. Vezi care este ceaiul care ți se potrivește, în funcție de grupa de sânge.
Grupa de sânge 0
Oamenii cu grupa de sânge 0 ar trebui să evite laptele și glutenul, potrivit mycentralhealth.com. Fac față foarte bine stresului, însă pot avea probleme cu acidul gastric. Din această cauză, cele mai indicate ceaiuri sunt din ghimbir, ginseng, ceai verde, pătrunjel și măceșe. Dacă acestea sunt plantele benefice pentru ei, cele pe care ar trebui să le evite sunt aloe, sunătoare sau mătase de porumb.
Grupa de sânge A
Persoanele care au grupa de sânge A sunt foarte emoționale și analitice. Se stresează foarte ușor, de aceea au niveluri mari de cortizol, hormonul stresului. Pentru ei este recomandat ceaiul de iasomie, coada șoricelului, gălbenele, cimbru, măceșe sau sunătoare. De evitat este ceaiul din măcriș și mătase de porumb.
Grupa de sânge B
Dacă intri în această categorie, ai un metabolism lent, ești predispusă la boli autoimune, probleme de greutate, oboseală cronică și insomnii. S-ar putea să fii o fire letargică și să te simți frecvent lipsită de energie. Ai un sistem digestiv rezistent, dar sistemul tău imunitar nu face față în cazul infecției cu bacteria E.coli. Ar trebui să bei ceai verde, de păpădie, mentă și cimbru. Nu îți face bine ceaiul de lumânărică sau ceai de tei.
Grupa de sânge AB
Cei care au grupa de sânge AB sunt intuitivi, fac față foarte bine stresului și au un libido scăzut. Ar trebui să consume mai ales ceaiuri din plante verzi, precum mentă sau lemn de santal. Le vor face bine și ceaiul de brusture, mușețel sau lemn dulce.
Cum să prepari un ceai delicios
Acum că știi ce tipuri de ceai îți fac bine, trebuie să afli și cum să îl prepari. Poate ți se pare simplu de făcut, dar trebuie să ții cont de câteva reguli, dacă vrei să obții un ceai aromat. În primul rând, la o cană de apă, pune întotdeauna o linguriță cu vârf de plante. Apa nu ar trebui să fiarbă, când o torni peste frunze, pentru că aminoacizii (cei care produc aroma ceaiului) se dizolvă la temperaturi mai mici, spre deosebire de taninuri. Ceaiul făcut cu apa fiartă la 100 de grade Celsius este mai astrigent și mai puțin aromat, potrivit rareteacompany.com.
Sursa foto: 123rf.
Află și de ce este bine să consumi ceai de cozi de cirese.
Ultima modificare aprilie 23, 2021 12:59 pm