Chiar dacă tu te simți, încă, ca la 20 de ani, organismul tău s-ar putea să simtă mai mult povara anilor. Vezi care este vârsta reală a creierului tău.
Un studiu citat de dailymail.co.uk susține că o femeie obișnuită arată cu patru ani mai în vârstă decât este, iar diferențe la fel de mari există și între starea organismului nostru și anii pe care îi avem. Este indicat să știi care este nivelul de degradare, pentru a ști cum să acționezi ca să schimbi situația.
Ce trebuie să faci
Numără descrescător de la 100, din 7 în 7. Dacă ai sub 40 de ani, nu ar trebui să îți ia mai mult de 20 de secunde. Dacă ai între 40 și 60 de ani, ar trebui să dureze aproxomativ 40 de secunde să termini de numărat.
Cum interpretezi rezultatul?
După ce ai terminat de numărat, scade doi ani din vârsta ta reală dacă ai fost mai rapidă și adaugă doi ani dacă ai numărat mai încet decât timpul prevăzut.
Creierul nostru are milioane de celule care transmit informația de la una la alta, prin sinapse. Cu cât sunt mai puternice aceste conexiuni, cu atât mai ușor este să ne amintim informațiile. Pe măsură ce îmbătrânim, celulele creierului încep să moară, iar conexiunile se deteriorează, afectând viteza de gândire și de reacție.
Cum îmbunătățești starea creierului tău?
Studiile au arătat că exercițiile fizice, mai ales aerobicul, crește nevoia de oxigen și îți hrănește creierul. Astfel, funcțiile sale de îmbunătățesc. Fă 30 de minute de mișcare zilnic, precum înot sau plimbare, și vei vedea cum starea ta psihică de va îmbunătăți.
Sursa foto: 123rf.