4 obiceiuri alimentare ale oamenilor care au trăit 100 de ani

.
Anumite zone ale lumii, numite și „Zone Albastre”, sunt recunoscute pentru longevitatea și sănătatea de fier ale oamenilor de acolo. Află ritualurile și obiceiurile lor alimentare.

Mănâncă un mic-dejun copios

O zicală veche spune „să mănânci dimineața ca un rege, la prânz ca un prinț și seara ca un sărac”, potrivit rd.com. Dacă vrei să trăiești mulți ani, mănâncă un mic-dejun copios, plin de vitamine și minerale. Oamenii din Zonele Albastre susțin că nu au sărit niciodată peste această masă, care ar trebui să aibă aproximativ 650 de calorii. Aceste sugestii sunt susținute de un studiu recent, efectuat de cercetătorii din Israel, care au constatat că femeile care consumau cele mai multe calorii dimineața slăbeau mai repede decât cele care nu țineau cont de acest lucru. În plus, aveau un nivel mai scăzut de trigliceride, glicemie și hormoni care atrăgeau foamea.

Mănâncă regulat

Un alt obicei al oamenilor din „Zonele Albastre” este să își facă un plan, când se apucă de mâncat. Este indicat să te oprești din mâncat când ești 80% plină și îți vei obișnui stomacul să se mulțumească cu mai puțin.

Sursa foto: Shutterstock.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton