Vor mai exista peelingurile chimice peste zece ani?

.

Perfecte pentru femeile cu frică de ace şi pentru cele reticente în faţa tratamentelor cu laser, peeling-urile chimice rămân metoda favorită
de medici pentru îndepărtarea ridurilor şi a petelor pigmentare.
Uită experinţa neplăcută prin care a trecut Samantha în ”Sex and the City”: peeling-urile, în special cele superficiale, nu sunt deloc dureroase, cu excepţia unei senzaţii de furnicătură care durează cinci-zece minute şi pe care o simţi când soluţia cu acid este aplicată pe piele. De asemenea, ele pot fi o alternativă a tratamentelor cu laser în zona ochilor. După o singură şedinţă cu acid tricloracetic, pielea din jurul ochilor se va exfolia timp de câteva zile, apoi va deveni netedă.

Peelingul nu şterge capilarele sparte

”Laserul este mai bun pentru vene vizibile şi capilare sparte. Peeling-urile sunt create pentru a acţiona pe întreaga faţă, pentru a trata efectele soarelui, porii, petele, textura – aspectul general”, explică dr Marek Vâlcu, medic estetician la Clinica Silhouette (Str. Puţul lui Zamfir, nr. 11, sector 1, Bucureşti). Ar trebuie să fii prudentă şi în faţa celor care-ţi promit să-ţi netezească ridurile dintre sprâncene. Chiar şi un peeling profund, făcut de dermatolog, nu poate pătrunde atât de adânc pentru a le repara – fillerele injectabile şi Botoxul sunt soluţia. Atenţie şi la peeling-urile care-ţi ”alină” rosaceea – pot agrava afecţiunea.

Peeling versus laser

Te întrebi dacă vor mai exista peelingurile chimice peste zece ani, având în vedere ritmul de evoluţie al tehnologiei? Ei bine, la ora actuală, răspunsul e pozitiv. Peeling-urile superficiale sunt rapide şi eficiente. Cu toate astea, unele femei aleg tratamente cu laser fracţional în locul peeling-urilor medii. Motivul? ”Oricine vrea rezultate mai bune, cu timp mai puţin de recuperare. |n loc să înlăture un întreg strat de piele, laserul fracţional – precum Fraxel CO2, care se poate folosi după 40 de ani – acţionează numai asupra zonei cu probleme, fără să atingă ţesutul din jur, ceea ce ajută pielea afectată să se vindece mai repede. Adesea, pielea rămâne umflată şi roşie cam patru zile, faţă de şapte – în cazul peeling-ului mediu normal. |n plus, efectul laserului este de cinci ani de zile, iar al unui peeling mediu de maximum 3 ani. Peeling-urile chimice vor exista atâta timp cât laserul va fi scump – un tratament costă  2 000 euro”, explică dr Vâlcu.
Citeşte în revista Unica de aprilie un material amplu cu tot ce trebuie să ştii, dar şi cu femei care îţi povestesc experienţa lor, înainte de a face un peeling chimic.
Text: Georgiana Constantin
Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale