Vezi cum poți avea părul curat, pe loc!

.

Şamponul uscat te ajută să-ţi reziste mai mult coafura, însă e bun nu numai pentru părul murdar. Hair-stiliştii sunt de părere că poate înlocui cu succes produsele pentru textură şi volum!
Ei bine, şamponul uscat a fost întotdeauna unul dintre lucrurile acelea pe care le-ai cumpăra dintr-un magazin cu produse pentru drumeţii montane. Spray împotriva ţânţarilor? Haine impermeabile? Cizme din cauciuc? Pudra aceea ciudată de presărat la rădăcina părului când nu te vei putea spăla pe cap câteva zile? La raionul patru… Dar a sosit momentul să updatăm această imagine. Şamponul uscat a devenit unul dintre produsele de styling favorite ale hair-stiliştilor. Iată şi motivul: în timp ce aceste produse conţin (încă) orez şi amidon din ovăz, pentru a absorbi sebumul, noile formule au la bază şi ingrediente de fixare a părului.
Tehnologia a evoluat simţitor chiar în ultimul an. Cu alte cuvinte, a trecut ceva timp din 1967, când a luat naştere „Psssssst”, unul dintre primele şampoane uscate, fabricat în tuburi cu aerosol care semănau cu deodorantul bărbătesc, şi al cărui nume sugera o anumită lipsă de igienă. În zilele noastre, poţi găsi şamponul uscat în tuburi subţiri, în portofoliul brandurilor profesionale de coafură (Tigi, Matrix). Primul lucru înainte să-l foloseşti ca produs de styling este să decizi dacă vrei o pudră sau un spray. Spray-ul acoperă o zonă mai mare, deci e perfect pentru a putea fi folosit pe toată suprafaţa capului, iar pudrele sunt indicate pentru breton şi zone mai mici.  Ambele sunt eficiente pentru efectul de fir gros şi textură uşor de aranjat.
Una dintre minunile pe care le face şamponul uscat nu este curăţarea părului, ci mai degrabă crearea texturii aspre, pe care hair-stiliştii o adoră. „Dacă părul e foarte mătăsos, e prea aranjat pentru gustul meu”, e de părere Chris McMillan, hair-stilistul ce a creat celebra tunsoare „The Rachel”, purtată de Jenifer Aniston în „Friends”. Aici intervine şamponul uscat: „Îl aplic pe părul uscat, pentru a crea senzaţia aceea de fir gros, şi se combină perfect cu celelalte produse de styling”. Odată ce vei stăpâni câteva trucuri, vei fi uimită de cât de des poţi folosi şamponul uscat. Mihnea Marinaş, hair-stilist şi trainer Tigi România explică beneficiile acestui produs pentru diferite coafuri.

Păr voluminos

Pentru ca părul să pară bogat, începe aranjarea cu produsele de styling folosite în mod obişnuit, aplicate pe părul umed – Mihnea Marinaş foloseşte spray pentru volum la rădăcini şi puţină spumă pe restul părului – apoi, usucă-l. „Lasă capul în jos după ce s-a uscat părul, împarte-l cu degetele în trei secţiuni şi aplică şamponul uscat pe scalp. Rezistă cât poţi de mult în această poziţie, apoi ridică-ţi capul”. Voilà: volumul visat!

Breton

Faţă de restul părului, bretonul e mai predispus la atingeri, acumulând murdărie şi sebum. Şamponul uscat (în special, cel pudră) previne aplatizarea părului. De asemenea, creează o textură uşor aspră, deci şuviţele care încadrează faţa nu  vor mai avea aspectul curbat căpătat în urma  aranjării cu peria rotundă, spune Mihnea, care ne sfătuieşte să aplicăm la rădăcinile bretonului puţin produs pe care să-l distribuim cu degetele. Astfel, bretonul va avea volum fără să pară stilizat.

Cocuri

Părul care-i prea curat şi neted nu rezistă prea mult în coc. Mihnea Marinaş începe cu pulverizarea unui spray pentru volum pe tot părul umed, îl lasă să se usuce natural, apoi aplică şamponul uscat. „Trebuie să-l aplici de la rădăcini până la vârfuri, pentru a obţine o textură uniformă”, spune el. „Această textură ajută acele de păr să nu mai cadă”. O astfel de combinaţie de produse funcţionează şi în cazul unei cozi cu volum dezordonat, pentru împletituri sau în cazul calotei cu volum, în stil Brigitte Bardot. „Părul devine puţin mat, deci modern” , spune hair-stilistul.

Dos and    Donts

Întodeauna, ţine un tub de şampon uscat în sertarul de la birou, pentru un retuş rapid al coafurii, şi ţine cont de sfaturile de mai jos.
Do: Foloseşte-l în caz de urgenţă! Avantajul şamponului uscat e că poate fi aplicat oriunde în câteva minute, deci e perfect când ai nevoie de o revigorare a părului. Va înlătura mur-dăria şi va împrospăta numaidecât mirosul părului!
Do: Evită urmele albe lăsate în urmă de şampoanele uscate, agitându-le înainte de folosire.
Do: Ţine tubul la 30 de centimetri distanţă de păr şi pulverizează-l cu mişcări scurte, iuţi.
Dont: Evită tentaţia de a goli un tub de şampon pe păr şi, după ce ai aplicat puţin, piaptănă-te, apoi aplică din nou dacă mai e nevoie. Excesul încarcă părul, făcându-l dificil de coafat.
Dont: Ştim că este un produs-minune şi uşor de aplicat, însă nu-l folosi în locul şamponului normal, pentru că nu vei face decât să-ţi distrugi părul. Nimic nu ar trebui să ia locul şamponului care face spumă, care rămâne cea mai bună soluţie de curăţare a părului de toate reziduurile, sebum şi produse de styling.
Dont: Nu-l clăti. Şamponul uscat este creat pentru părul uscat şi rămâne în părul uscat. Nu-l aplica pe părul umed şi nu-l clăti cu apă.

    
Vedete din Romania Vedete internationale