Ustensile indispensabile pentru un păr perfect

.

Ce ustensile sunt indispensabile pentru a avea un păr perfect? Sorin Stratulat, hair-stylistul de la Beauty District, îți propune punctual produsele care să nu îți lipsească din trusă.

În hățișul de oferte interesante pentru aparate și ustensile de aranjat părul, cum poți afla ce ai cu adevărat nevoie și în ce să îți inves­tești banii pentru un păr perfect? Primul pas și cel mai important este să afli ce fel de persoană ești din punct de vedere al îndemânării. Dacă nu te poți vizualiza făcând ceva din punct de vedere stilistic pentru părul tău, atunci mai bine mergi la un salon, discută despre un abonament la spălat și coafat și uită de cumpăratul de ustensile. Te vei frustra enorm când ve plăti banii și vei folosi produsul o singură dată.

Dacă te vezi alocând timp (măcar 20 minute) pentru părul tău, atunci iată ordinea în care ar trebui să investești:

  1. Uscătorul de păr – este piatra de temelie a oricărui coafat, chiar și dacă vorbim de coafa­tul natural, cu capul în jos. Ai nevoie de un uscător de păr puternic, dar care îți și protejează părul. |n plus, trebuie să aibă jet de aer de intensitate mare, pentru a scurta timpul de uscare și pentru a întinde fibra capilară fără efort (de preferat, cu o putere peste 1 900 W), dar să includă și tehnologie ceramică sau turmalină, acestea având capacitatea de a netezi fibra ca­pilară. Uscătorul de păr trebuie neapărat să aibă și un buton de aer rece – acesta va bloca forma dorită a coafurii în poziție și coafura va rezista mult mai mult.
  2. Peria rotundă medie – este o ustensilă bună la orice, de la pieptănat la coafat. O poți folosi și când dorești să faci părul drept, și când vrei volum la rădăcină sau bucle soft. Caută una de bună calitate (îți recomand marca GHD ), care să transporte bine căldura pe întreaga ei suprafață și ai cărei peri să fie flexibili (dacă nu îi simți flexibili la mână, șansele să îți rupă părul în timp sunt destul de mari) și care să aibă diametrul de 3,5 până la 4,5 cm.
  3. Placa de păr – deși nu sunt un fan al plăcii de păr, recunosc că acasă te poți descurca cu una foarte ușor și te poate scoate din impas repede și cu rezultate decente. Te rog, caută una cu temperatură ajustabilă digital. Folosește 160 de grade pentru păr fin, 170 pentru păr mediu și 180 de grade Celsius pentru păr gros. Nu ai nevoie de 200 de grade, mai ales dacă o folosești des. Secretul este să mergi pe șuvițe subțiri și să treci de maximum două ori pe fiecare. Ai grijă la materialul din care este făcută și trece-o când e rece prin părul tău – dacă agață firele de păr, nu e un semn bun. Caută o variantă rotunjită pe margini, pentru a putea face și bucle cu ea.
  4. Bigudiuri mari – știu că pare ciudat, dar bigudiurile sunt o bună variantă de coafat acasă, mai ales dacă le combini cu un uscător de păr bun. Dacă ai părul drept sau ușor ondulat, după ce te-ai uscat 100% cu foehnul, poți pune tot părul pe bigudiuri și lasă-l astfel până trebuie să ieși din casă. Știi pozele acelea cu doamne cu părul pus pe bigudiuri?
    Cam așa trebuie să arate și geometria după care le așezi tu, doar că îți recomand varianta cu arici. Secretul bigudiurilor este să fie puse cu tensiune, adică să tragi bine și constant de păr până rulezi totul de la vârf la rădăcină. Nu îți trebuie multe bigudiuri mari – opt ar trebui să fie de ajuns pentru un păr de desime medie – și, odată rulate, prinde-le la bază cu clipsuri metalice.

Citește și – 5 produse pentru 5 probleme ale părului

Ctește și – Ce coafuri și machiaje au ales vedetele pentru Gala Unica 2016

    
Vedete din Romania Vedete internationale