Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru frumuseţea ta

.

Uleiuri esentiale. Câteva picaturi din esenţa potrivita te pot ajuta sa scapi de acnee, sa-ţi întinereşti tenul, sa alungi stresul, sa-ţi revigorezi pielea, sa diminuezi ridurile sau sa scapi de celulita. Învaţa sa foloseşti aceste minunate comori ale frumuseţii.

Uleiurile esenţiale nu se folosesc niciodata direct pe piele pentru ca sunt prea concentrate, pot irita pielea sau pot fi chiar toxice pentru organism. Întotdeauna se dilueaza, iar cele mai potrivite în acest scop sunt uleiurile vegetale, de buna calitate: de migdale, ulei de jojoba, de susan, de masline, de argan etc.

Ce sunt uleiurile esențiale

Uleiul esențiaș este un extract ce conţine compuşii aromatic volatile ai unei plante, obţinut în întregime prin distilarea vaporilor. Aşa-zisele plante aromatice conţin un număr mai mare de uleiuri esenţiale decât altele. În ceea ce priveşte citricele ( lămâia, portocală, mandarină) duritatea cojii lor nu permite extragerea uleiurilor esenţiale

Uleiuri esențiale – beneficii

  • Lămâia – acest ulei esențial este tonic şi protector hepatic. se folosește și pentru greaţă;
  • Lămâiţa – este antiseptic. antifungic, insecticid;
  • Eucaliptul albastru – are rol de fluidifiant şi expectorant, benefic în afecţiunile respiratorii cronice;
  • Eucaliprul radiata – beneficiu ca tonic hepatic,  fluidifiant şi expectorant;
  • Gaultheria – antalgică, antiinflamatoare;
  • Imortele – este benefic pentru: lovituri, hematoame, edeme, traumatisme şi fluidifiant sangvin;
  • Lavanda – uleiul esențial de lavandă este calmant, antispasmodic, cicatrizant;
  • Menta – tonic digestiv şi mental, antigreaţă, antalgic;
  • Niaouli – antiviral, cicatrizant, fluidifiant şi expectorant;
  • Portocalul amar – calmant, relaxant, antispasmodic
  • Arborele de camfor – este antiviral, fluidifiant şi expectorant, tonic psihic;
  • Rozmarinul comun – fluidifiant,  tonic hepatic şi benefic pentru circulaţie;
  • Rozmarin ABV – tonic hepatic şi biliar
  • Arborele de ceai – antiinfecţios, antiifungic
  • Cimbrul cu timol – antiinfecţios puternic

Ulei esential de muşeţel pentru relaxare

Uleiul esenţial de muşeţel alunga stresul, anxietatea şi dentensioneaza, calmeaza şi îţi asigura un somn odihnitor, caci combate insomnia. Delicat şi bine tolerat de piele, calmeaza mâncarimile şi e bun pentru pielea iritata, înlatura durerile şi ajuta cicatrizarea. Toate aceste proprietaţi îl transforma într-un ingredient de baza pentru o baie relaxanta şi detensionanta: amesteca 10 picaturi cu 2 linguri de ulei de macadamia, ulei de migdale dulci sau de jojoba şi pune totul în apa calda din cada.

Uleiul esential de grepfruit combate celulita

Pentru tonifi erea epidermei, uleiul esenţial de grepfrut face minuni. Este drenant şi reface pielea cu aspect de coaja de portocala. În 30 ml de ulei de macadamia sau de migdale dulci pune 4 picaturi de ulei esenţial de grepfrut, 3 picaturi de ulei esenţial de ienupar şi alte 3 de ulei esenţial de lamâie. Ai obţinut un ulei de masaj cu rol drenant. Foloseşte-l înainte de baie, aplica-l pe piele şi maseaza circular zona, folosind şi o lufa sau o manuşa de masaj.

Uleiul de mentă pentru picioare obosite

Uleiul esenţial de menta e recunoscut pentru proprietaţile lui revigorante, tonifiante şi racoritoare. Foloseşte-l atunci când îţi simţi picioarele grele şi obosite, caci va alunga durerile musculare, va împrospata şi va da o senzaţie placuta de racorire. Pune într-un lighean apa calda, apoi adauga un amestec facut din ulei de macadamia, 5 picaturi de ulei esenţial de menta şi tot atâtea de ulei esenţial de chiparos – bun pentru probleme de circulaţie şi dureri de picioare. Relaxeaza-ţi picioarele 10 minute în aceasta apa.

Mască pentru coşuri cu ulei esențial din arbore de ceai

„Foloseşte ca baza a maştii un albuş, deoarece îţi va strânge porii şi va absorbi excesul de sebum. La acesta adauga 2-3 picaturi de ulei de jojoba şi alte 2-3 picaturi de ulei esenţial de arbore de ceai. Recomand masca cu ulei de jojoba pentru tenul gras, deoarece acesta are compoziţia similara cu cea a sebumului uman. Efectul este unul de catifelare şi netezire. Daca te confrunţi constant cu coşuri sau puncte negre, adauga câteva picaturi de zeama de lamâie pentru curaţarea profunda a tenului şi estomparea petelor şi o linguriţa de miere pentru un plus de hidratare. Lasa masca sa acţioneze aproximativ 20 minute. La final, clateşte cu apa calduţa.” Make-Up Artist Gabriela Cherestes

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton