Uleiul de ricin: Beneficii pentru păr, unghii și ten

.
Ulei de ricin. Este unul dintre cele mai populare ingrediente vegetale folosite în industria cosmetică. Vezi ce beneficii are uleiul de ricin și cum îl poți folosi ca să fii mai frumoasă.

Ricinul este o plantă tropicală originară din Africa și India, cunoscută pentru proprietățile curative pe care le are uleiul obținut din semințele sale. Uleiul de ricin este utilizat în cosmetică, dar are și întrebuințări medicale.

Ulei de ricin – beneficii pentru păr

În primul rând, uleiul de ricin te ajută atât să te menții frumoasă, cât și sănătoasă. Extern, uleiul de ricin :

  • Ajută la creșterea și întărirea părului

Dacă vrei să ai un păr bogat și strălucitor, folosește regulat un masaj cu ulei de ricin la baza scalpului. Poți să amesteci uleiul de ricin cu alte uleiuri vegetale care înfrumusețează podoaba capilară, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de migdale. Aplicarea regulată a acestuia sporește flexibilitatea firelor de păr și împiedică ruperea acestor, potrivit unor studii.

  • Tratează infecțiile scalpului

Infecțiile fungice sau bacteriene de pe pielea capului pot duce la probleme grave, cum ar fi chelirea parțială sau pe zone, mâncărimile și suprainfecțiile. Uleiul de ricin are proprietăți antibacteriene și antifungice, precum și antivirale, ceea ce îl face un tratament complet pentru podoaba ta capilară.

  • Închide la culoare părul

Uleiul de ricin era folosit în trecut pentru colorarea părului în nuanțe închise, sau pentru aspectul de nuanțator. Deoarece este foarte hrănitor pentru firul de păr, uleiul de ricin face părul să strălucească și să pară mai închis la culoare din această cauză.

Ulei de ricin – beneficii pentru sprâncene și gene

Ulei de ricin pentru gene

Cum unul din principalele efecte pe care le are uleiul de ricin pentru păr este să-l întărească și să-l facă să strălucească, este evident că ajută mult și în cazul sprâncenelor și genelor.

Componentele chimice din uleiul de ricin ajută firele de păr din sprâncene și gene să nu cadă și le întăresc structura interioară.

Cum să procedezi: aplică zilnic, înainte de culcare, ulei de ricin pe gene și sprâncene și masează cu buricele degetelor.

Cum se folosește uleiul de ricin pentru unghii

Ulei de ricin pentru unghii

Pentru unghii, uleiul de ricin poate să facă adevărate minuni. Aplică cel puțin o dată pe săptămână câteva picături de ulei de ricin încălzit sau nu pe unghiile fără lac sau ojă și masează bine, apoi șterge surplusul cu un șervet de hârtie și lasă uleiul să acționeze în continuare circa 30 de minute. Spală bine unghiile și vei observa rezultatele în maxim o lună de folosire regulată a acestui tratament.

Ulei de ricin – beneficii pentru piele și ten

Studii arată că uleiul de ricin este benefic pentru infecții ale pielii, arsuri solare, abraziuni, acnee, piele uscată, coșuri și furunculi, negi, pete hepatice, ciuperca piciorului, etc.

Cum scapi de cearcăne și acnee cu ulei de ricin

Ca să scapi de pungi sub ochi, cearcăne și acnee, aplică câteva picături de ulei de ricin pe un disc demachiant din bumbac și tamponează bine pielea bolnavă. Dacă zona este foarte mare, îmbibă niște tifon în ulei de ricin și înfășoară piciorul, încheietura sau zona afectată cu acesta, lăsând să acționeze peste noapte.

Uleiul de ricin previne vergeturile care apar în urma sarcinii sau dacă slăbești într-un ritm rapid.

Uleiul de ricin este bun pentru tenul tău, conferă strălucire părului, te scapă de acnee și te ajută să ai gene mai lungi și frumoase. Cum să nu-l aplici cât mai des, când are puține contraindicații și multe beneficii?

Uleiul de ricin – beneficii medicale

Potrivit studiilor, uleiul de ricin este benefic în caz de:

  • constipație
  • boli reumatoide inflamatorii
  • dureri provocate de artrită
  • migrene
  • pecinginea (infecție fungică a scalpului)
  • alergii
  • bătături
  • paraziți intestinali

Vezi aici cum să folosești uleiul de ricin pentru constipație și hemoroizi.

Ce se întâmplă dacă bei ulei de ricin în cantitate prea mare

Uleiul de ricin, ingerat într-o cantitate mult prea mare, poate produce și efecte secundare, precum:

  • probleme digestive (greață, vărsături, diaree)
  • reacții alergice (erupții cutanate, mâncărimi, eritem, umflarea feței)

Uleiul de ricin – contraindicații pentru femeile gravide

În cazul femeilor însărcinate, uleiul de ricin poate induce travaliul și stimulează contracțiile dureroase, potrivit unor studii. De asemenea, diareea care poate să apară în urma ingerării de ulei de ricin poate deshidrata mama și duce la reducerea producției de lapte matern.

Din această cauză, uleiul de ricin este interzis femeilor însărcinate și a mamelor care alăptează.

Vrei să ai un păr superb? Încearcă masca de păr cu ulei de ricin și vezi când se folosește și cum se aplică

Sursa foto ulei de ricin spa, ulei de ricin pentru unghii, ulei de ricin pentru gene și sprâncene: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton