Tunsori și coafuri pe care să le eviți după 30 de ani. Te fac să arăți mai în vârstă

.

Dacă vrei să dai un refresh stilului tău personal, iată câteva tunsori, culori și coafuri de evitat după 30 de ani. Nu uita însă că, la finalul zilei, vârsta este doar un număr. Important este să știi ce-ți place, fără a scăpa din vedere ceea ce ți se și potrivește.

Un păr sănătos, tuns, vopsit și coafat în armonie cu trăsăturile tale fizice și cu stilul personal, îți va pune calitățile în valoare și zâmbetul pe buze, indiferent că ești acasă, la serviciu sau la o petrecere.

Ce tunsori, culori și coafuri ar trebui să eviți după 30 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, hairstyliștii ne recomandă să evităm tunsorile drepte și plate și să optăm pentru tunsori care oferă volum și fluiditate părului.

Totodată, aceștia ne recomandă să înlocuim culorile închise de păr cu cele deschise și calde, pentru mai multă luminozitate și prospețime.

Cât despre coafuri, pentru un look fresh, simplitatea este cheia. Coafurile complexe tind să evidențieze semnele îmbătrânirii. Optați, așadar, pentru bucle și împletituri lejere sau cocuri la baza gâtului.

Citește și: Ce culori de păr se poartă în 2024. „Renunțăm la blondurile reci, cenușii”

Frumusețe și funcționalitate

În esență, tunsoarea potrivită oricărei vârste este cea care îți complimentează forma feței și textura firului de păr. Vestea bună este că, pe măsură ce ne maturizăm, ne cunoaștem din ce în ce mai bine și obținem o imagine mult mai clară despre ceea ce ne place și ne avantajează.

În primul rând, de la o tunsoare ne dorim funcționalitate. Da, să fie și frumoasă, dar mai ales ușor de coafat. Culoarea trebuie să ne complimenteze nuanța tenului și a ochilor, iar coafurile să fie simple și rapide, rezistente și potrivite evenimentului.

Citește și: Sfaturi și tratamente pentru îngrijirea scalpului. Dr. Oana Manciu, recomandări pentru un păr sănătos și strălucitor

Breton drept și des, bretonul lung și rar & bretonul scurt

Dacă sunteți adeptele unei coafuri cu breton, după 30 de ani, optați, mai degrabă, pentru un breton cortină sau un breton într-o parte. În orice caz, un tip de breton care să vă contureze armonios fața, să fie fluid și să se îmbine plăcut cu restul părului.

Citește și: Chic și rapid! Tunsorile și coafurile franțuzești sunt în trend și merită să le încerci. Cum se obțin

Tunsorile lungi sau scurte drepte

Tunsorilor drepte le lipsesc volumul și dinamismul. Pentru că sunt plate și fade, hairstyliștii ne recomandă să optăm pentru tunsori medii în scări, pentru bobul lung sau tunsoarea the Rachel. Evitați bobul sau părul lung tuns drept.

Citește și: Ce tunsori și culori de păr recomandă hairstylistul femeilor cu vârste de peste 30, 40 și 50 de ani / Exclusiv

Păr scurt filat cu volum

Deși fără îndoială elegantă, această tunsoare îmbătrânește, mai ales într-o culoarea nepotrivită, mult prea deschisă sau închisă și rece.

Evită, de asemenea, buclele foarte bine definite și părul prins în coadă sau coc stilizat cu efect lipit de scalp.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton