Tunsori chic pentru păr des cu fir gros. Recomandările hairstylistului: „Este mai ușor de coafat” / Exclusiv

.

Ești în căutarea unei schimbări? Suntem aici să facem acea căutare cât mai simplă cu putință! Alegerea celei mai potrivite tunsori pentru tine depinde de mai mulți factori importanți, începând de la desimea părului, până la textura și porozitatea lui. Hairstylista Silvia Damaschin ne-a oferit câteva sugestii de tunsori ideale pentru păr des, în funcție de rutina ta zilnică și de efectul pe care ți-l dorești.

Tunsori chic pentru păr des cu fir gros

Părul des este, fără dar și poate, un ideal pentru majoritatea femeilor. Asta nu înseamnă, însă, că este și mai ușor de îngrijit și/sau coafat. Desimea, textura și porozitatea părului sunt câteva variabile asupra cărora nu prea avem control. Alegerea unei tunsori depinde atât de ele, cât și de stilul nostru de viață și de rezultatul pe care ni-l dorim.

Ești o femeie ocupată care are doar 5 minute la dispoziție înainte să iasă pe ușă sau ești o femeie pentru care coafatul este o reală plăcere pentru care nu te deranjează să rezervi cât mai mult timp? În funcție de răspunsul la această întrebare, dar și de tipul tău de păr, haistylista Silvia Damaschin vine cu o serie de propuneri de tunsori potrivite pentru tine.

Citește și: Tunsori pentru păr subțire și rar. Bobul italian și bobul franțuzesc, printre favoritele vedetelor de la Hollywood. Care este diferența dintre ele

Silvia Damaschin, hairtyslist: „Decizia depinde de nevoile fiecăreia și de cum și-l va purta”

„Pentru părul gros și des se potrivesc destul de multe tunsori, de aceea, decizia depinde de nevoile fiecăreia și de cum și-l va purta.

Dacă este un păr cu porozitate ridicată (mai uscat – n.red.), cu tendință de ondulare, recomand tunsoarea în trepte. Pentru că oferă volum și ajută la definirea buclelor și este și mai ușor de coafat. Automat, dacă este un păr foarte des, filatul, de care nu trebuie să abuzăm, face părul mai ușor de coafat. Este mai ușor ca și greutate și mult mai simplu de manevrat.

Pentru părul drept cu foarte mult volum, care se înfoaie imediat, lucru pe care clienta nu și-l dorește, clar recomand tunsoarea pe drept. Datorită greutății firului de păr, pentru că el este tuns tot la același nivel, nu se mai înfoaie atât de tare, nu mai are atât de mult volum”, a spus hairstylista Silvia Damaschin, pentru Unica.ro.

Citește și: Culori de păr pe care să le încerci în această vară. Caramel Latte, nuanța adorată de vedete / Galerie foto

Breton drept sau cortină

În funcție de forma feței, bretonul poate fi un accesoriu care îți va pune cele mai frumoase trăsături în valoare. Dacă ai părul des și drept, bretonul drept are potențialul de a se așeza de la sine într-o linie plină, cu minim de efort. Dacă nu te simți pregătită pentru un breton drept însă, ai întotdeauna la dispoziție opțiunea unui breton cortină. În funcție de grosime, lungime și texturare, rezultatul va fi cel mai flatant pentru trăsăturile tale.

Undercut

Pentru a-ți face viața mai simplă atunci când îți dorești să-ți păstrezi părul lung, dar să-i reduci din densitate, optează pentru un undercut în zona din spate, sub osul occipital. Părul de deasupra rămâne lung, în timp ce treimea inferioară a cefei este rasă. Acest joc cu lungimea părului oferă fluiditate și dinamism.

Citește și: Coafuri şi tunsori pe care doar cele din generaţia Z le vor încerca. Femeile mileniale nu vor avea curaj!

Tunsoare fluture/tunsoare în trepte

Una dintre cele mai cerute tunsori din 2023 — tunsoarea fluture — funcționează grozav și pentru părul des. Această tunsoare se diferențiază prin trepte scurte în partea de sus a părului, care oferă volum fără greutate, și straturi mai lungi în partea de jos – o opțiune grozavă pentru persoanele cu firul de păr gros.

Bob în trepte sau drept

Bobul în trepte este o alegere ideală pentru părul des ondulat. Boburile stratificate avantajează aproape toate formele feței, favorizează mișcarea și oferă volum părului. Pentru acelea dintre voi cu părul drept care își doresc mai puțin, hairstylista recomandă bobul drept. Vezi mai multe exemple în GALERIA FOTO de mai sus!

Foto: Pinterest.com; Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton