Tunsori care întineresc – pentru femeile de peste 30, 40 și 50 de ani. Ușor de făcut și mereu în tendințe

.

Tunsoarea potrivită are „puterea” de a ne întineri și, implicit, de a ne complimenta cele mai frumoase trăsături. Nu o spunem noi, ci o dovedesc profesioniștii din domeniu. Multe femei cred că, odată ce împlinesc 30 de ani, trebuie să renunțe la părul lung și să opteze pentru o tunsoare mai practică, lucru neadevărat.

În realitate, tunsoarea potrivită oricărei vârste este cea care îți complimentează forma feței și textura părului. Vestea bună este că, pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, descoperă ce le place și își cunosc mai bine trăsăturile, fiindu-le mai ușor să aleagă o tunsoare frumoasă, dar și funcțională.

Sfaturi pentru alegerea unei tunsori care să te întinerească

În locul unei tunsori drepte și plate, optați pentru tunsori care oferă volum și fluiditate părului. Coafurile asimetrice și dezordonate sunt de asemenea o cale ideală de a vă reîmprospăta look-ul. Totodată, bretonul de tip cortină este perfect pentru conturarea feței și echilibrarea asimetriei sale naturale. Tot la capitolul breton, evitați-l pe cel drept și dens. Va fi mai greu de coafat, vă va încurca privirea și împiedica tenul să respire.

Citește și: Sfaturi și tratamente pentru îngrijirea scalpului. Dr. Oana Manciu, recomandări pentru un păr sănătos și strălucitor

Pentru un look fresh, optați pentru tunsorile scurte și medii, în acest fel evitați vârfurile deteriorate și reduceți semnificativ cantitatea de produse necesare îngrijirii părului, dar și timpul pentru aranjare. Simplitatea este cheia. Coafurile complexe tind să evidențieze semnele îmbătrânirii. Astfel, optați pentru tunsori și coafuri simple și naturale, care vă complimentează fizionomia și, nu în ultimul rând, care vă plac!

Tunsori pentru femeile de peste 30 de ani

Tunsoarea bob avantajează femeile de toate vârstele și cu toate formele feței, este ușor de coafat și foarte versatilă. O alternativă ușor mai cool este bob-ul asimetric, o opțiune la fel de ușor de întreținut. Pentru acelea dintre voi care nu vor să renunțe la părul lung, o tunsoare care a revenit în forță în ultimii 2-3 ani este „the Rachel cut”, o tunsoare în mai multe trepte, care oferă mai multă fluiditate și volum părului. Nu în ultimul rând, pentru femeile de peste 30 de ani care vor ceva mai fresh și edgy, tunsoarea pixie rămâne una dintre alegerile preferate.

Citește și: Chic și rapid! Tunsorile și coafurile franțuzești sunt în trend și merită să le încerci. Cum se obțin

Tunsori pentru femeile de peste 40 de ani

După împlinirea vârstei de 40 de ani, majoritatea femeilor înfloresc, fiind mult încrezătoare în sine. În loc să urmeze trendurile, preferă să-și cultive propriul stil, o reflexie a femeii care au devenit, o femeie sigură pe cine este și ce îi place. „Singura tunsoare nepotrivită pentru o femeie de peste 40 de ani este una care nu îi place cu adevărat”, spune hairstylistul Stacey Cicero, pentru InStyle. „Nu vă ascundeți vârsta – îmbătrânirea este un privilegiu.” Dacă, însă, sunteți în pană de idei, venim cu o serie de propuneri de tunsori care s-ar putea să vă placă: tunsoarea bob (da, din nou); tunsoarea „lob” sau bob-ul lung; tunsoarea pixie lungă; tunsorile bob și pixie asimetrice și tunsoarea „cascadă”.

Citește și: Greșelile pe care trebuie să le eviți vara dacă ai părul creț sau ondulat. Uscătorul nu mai e indicat

Tunsori pentru femeile de peste 50 de ani

Există o preconcepție învechită conform căreia femeile de peste 50 de ani trebuie să aibă părul scurt. Breaking news: există o mulțime de tunsori de lungimi diferite care arată fabulos pe femeile de toate vârstele! În timp ce tunsorile pixie și bob încadrează frumos o față matură (și nu numai), la fel o pot face și tunsorile lob sau lungi și în mai multe trepte. Astfel, femeile cu vârste de peste 50 de ani pot opta pentru toate versiunile tunsorilor bob și pixie, pentru bretonul de tip cortină și pentru tunsori lungi în mai multe straturi.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton