Trucuri pentru un ten perfect

.

Măştile naturale sunt un aliat de nădejde dacă îţi doreşti un ten frumos şi sănătos. Iată câteva idei.
â–º Prepară-ţi acasă o loţiune tonică din două-trei linguri de suc de mere şi o linguriţă de miere. Mierea împiedică uscarea, sucul de mere luptă împotriva ridurilor, combinaţia dintre cele două ingrediente oferind pielii catifelare şi vitalitate.  

â–º Nu lăsa oboseala să-şi pună amprenta asupra chipului tău. Sucul de lămâie revigorează, tonifică şi redă pielii strălucirea naturală, aşa că profită din plin de beneficiile lui. Combină o lingură de suc de lămâie, una de suc de portocale, două linguriţe de iaurt şi puţin suc proas-păt de morcovi. Amestecă bine ingredientele, întinde-le pe faţă, lasă-le 15 minute şi apoi clăteşte-te.

â–º Iarna, tenul tău are nevoie, mai mult decât oricând, de vitamine. Amestecă o ceaşcă de suc de struguri cu o lingură de miere şi masează pe faţă cu mişcări circulare.

3 paşi pentru a arăta impecabil

1. Prima şi cea mai importantă regulă este curăţarea atentă, ce are drept scop eliminarea celulelor moarte. Fă-ţi un scrub natural din două linguriţe de migdale pisate, amestecate cu o lingură de miere. Masează uşor pe faţă iar după 5 minute clăteşte-te cu apă caldă.

2. Castravetele calmează, închide porii şi diminuează cearcănele. E ideal împotriva excesului de sebum, dar recomandat şi în cazul pielii uscate. Împrospătează-ţi tenul şi oferă-i hidratare naturală, astfel: taie felii subţiri de castravete crud şi aşază-le pe faţă.

3. Dacă ai tenul gras, ai nevoie de o metodă care să revigoreze şi să ofere pielii prospeţime. Curăţă o jumătate de castravete şi mărunţeşte-l cu ajutorul blenderului până obţii o pastă. Aceasta se combină cu câteva picături de suc de lămâie şi apoi se aplică tot amestecul pe faţă şi se lasă câteva minute.

Secrete pentru îngrijirea feţei

Împiedică uscarea excesivă a tenului alegând produse hidratante sau cu textură uleioasă şi nutritivă.

â–º Trusa de îngrijire trebuie să cuprindă un produs exfoliant delicat, demachiant şi o loţiune tonică din aceeaşi gamă şi două creme foarte hrănitoare, pe bază de acizi de fructe – de zi şi noapte.

Foloseşte toate aceste produse zilnic şi tenul tău va rămâne tânăr şi sănătos. Pe parcursul zilei, foloseşte o apă termală, pentru că împrospătează instantaneu şi, în plus, oferă machiajului rezistenţă.

â–º O dată pe săptămână, ai nevoie de o mască purifiantă sau pe bază de vitamine, care să lase tenul catifelat şi neted.

Hidratarea de care tenul tău are nevoie

Înainte de a începe curăţarea tenului, ai nevoie de o baie de aburi care va deschide porii şi va hidrata în profunzime, facilitând exfolierea. Prepară o infuzie din flori de muşeţel sau mentă, apoi aşază-te deasupra vasului şi acoperă-ţi capul cu un prosop. După aproximativ 15 minute, poţi aplica produsul exfoliant.

Prospeţime  naturală

Apa e o adevărată minune pentru piele, asigurând o hidratare optimă. În fiecare dimineaţă clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă – nici foarte rece, dar nici fierbinte. Curăţă-ţi apoi tenul cu un şerveţel demachiant pentru ten sensibil.

â–º Seara, după demachiere, masează-ţi circular faţa cu un cub de gheaţă
şi insistă în special în zona cearcănelor. După aproximativ 15 minute,
aplică loţiunea tonică.

â–º Pentru eliminarea toxinelor şi împotriva uscării excesive a pielii,
bea cei 2 litri de apă recomandaţi zilnic.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton