Suvenirul tău din vacanţă: un bronz de nota 10. Pentru ca eforturile tale să fie răsplătite pe termen lung, îţi dezvăluim câteva trucuri menite să-ţi asigure o culoare longevivă!
Să o luăm cu începutul: povestea unui bronz de lungă durată porneşte încă dinaintea expunerii la soare. Mai exact, pregătirea pielii cu ceva timp înaintea întâlnirii cu razele soarelui este esenţială. Cu alte cuvinte, dacă ţi-ai exfoliat pielea regulat şi ai hidratat-o din belşug, ai ales calea cea bună. De asemenea, esenţial este şi modul în care s-a făcut expunerea la soare.
La urma urmei, nu degeaba ne recomandă specialiştii să ne expunem la soare progresiv şi doar între anumite intervale orare. Pe de o parte, rişti să te arzi. Pe de altă parte, bronzul obţinut cu repeziciune va dispărea cu aceeaşi iuţeală, pe când cel profund va ie[i, încet-încet la iveal’, exact ce ne dorim. Ca s’ nu mai vorbim de efectele negative ale expunerii în exces la soare.
Hidratare da, exfoliere ba
După ce te-ai întors din vacanţă, nu trebuie să laşi să treacă nici o zi fără hidratare. Foloseşte creme cu texturi foarte bogate, în care ai adăugat şi un strop de autobronzant. Dacă obişnuiai să-ţi exfoliezi pielea o dată pe săptămână, trebuie să-ţi revizuieşti ritualul de îngrijire. Şi asta pentru că exfolierea reprezintă procesul de îndepărtare a celulelor moarte, deci a bronzului. Foloseşte un produs de exfoliere delicat, o dată la două săptămâni.
Apa caldă, un inamic redutabil
Cel puţin pentru o perioadă, renunţă la băile cu spumă. În locul lor, alege un duş rapid, cu apă potrivit de caldă. Atenţie, apa caldă favorizează exfolierea naturală a pielii!