Vanitatea a condus multe femei să folosească produse de înfrumusețare deloc potrivite, uneori chiar mortale. Maria Coventry, contesa din Marea Britanie era cunoscută ca una dintre cele mai vanitoase femei din lume și a rămas în istorie ca fiind prima femeie victimă a cosmeticelor. Maria folosea pudră, fard de obraz și ruj pe bază de plumb. Aceste produse cosmetice îi iritau pielea și o făceau să folosească o cantitate și mare mare tocmai pentru a acoperi coșurile și rănile provocate. Asta a dus la transferul plumbului mai departe în sânge și otravirea contesei. Putem spune cu certitudine, cauza morții a fost vanitatea.
De-a lungul istoriei numeroase trenduri de frumusețe au deformat, au îmbolnăvit și omorât foarte multe femei. De la pastilele cu arsenic, la creme hidratante radioactive la solarul din zilele noastre.
Soluțiile de îndepărtare a pistruilor pe bază de mercur
A existat o perioadă în care cremele, săpunurile și pastilele cu mercur erau văzute ca soluțiile salvatoare împotriva pistruilor. Mercurul dăunează ficatului, creierului, rinichilor și poate duce la depresie și orbire. Deci, o dată cu dispariția pistruilor, femeile scapau și de dinți si de vedere.
Viermii panglică pentru scăderea în greutate
Vă vine să credeți ca la începutul anilor 1900, se vindeau pastile ce conțineau oua de viermi panglică. Ouăle ajungeau în stomac unde se se transformau în viermi ce consumau toți nutrienții de care avea nevoie un organism uman. Un astfel de vierme putea să ajungă până la 30 de metri. Femeile ce foloseau un astfel de tratament ajungeau sa sufere de anemie.
Cremele de albire a pielii
Din păcate, acest trend a supraviețuit zilelor noastre, dar nu mai este la fel de periculos. Femeile de culoare erau îndemnate să folosească creme de albire ce conțineau carcinogeni. Un ten alb era văzut ca fiind emblema frumuseții și eleganței.
Pastilele cu arsenic pentru un ten de porțelan
Același ten alb a făcut femeile să alegă pastilele cu arsenic. Arsenicul ucide celulele roșii din sânge și de aici paloarea căutată de femei. Această otrava a fost scoasă de pe piață în 1920.
Page: 1 2