Trend alert. Cum recreezi „Clean Girl Make-Up” și „Latte Make-Up” de pe TikTok. Sfaturi de la make-up artist / Exclusiv

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Marți, 22 august 2023, 10:55

„Clean Girl Make-Up” și „Latte Make-Up” sunt, în prezent, două dintre cele mai populare trenduri de make-up de pe TikTok. Sunt două machiaje naturale, discrete și ușor de recreat, cu produsele și tehnica potrivite. Make-up artista Miki Ianovici ne-a oferit câteva sfaturi pentru a obține rezultatul dorit. Iată ce am aflat!

Atât „Clean Girl Make-Up”, cât și „Latte Make-Up” sunt două look-uri care se obțin cu o cantitate redusă de produse, care au nuanțe neutre, complementare nuanțelor tenului și ochilor noștri. Cu alte cuvinte, aceste două machiaje au rolul de a ne pune în valoare cele mai frumoase trăsături, cu minimum de efort.

Cum recreezi „Clean Girl Make-Up” și „Latte Make-Up” de pe TikTok

TikTok trend alert: „Clean Girl Make-Up”

Pentru a obține un „Clean Girl Make-Up” reușit, Miki Ianovici ne recomandă să folosim cât mai puțină pudră. „Evităm culorile vibrante și închise, folosim culori neutre, iar produsele le dozăm în cantități minime”, a declarat Miki Ianovici, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

„Acest trend pune accent pe frumusețea naturală, pe frumusețea și naturalețea pielii. Vrem doar să punem în evidență trăsăturile fără să încărcăm pielea cu mult produs, să avem acel «healthy, simple, natural looking look»”, ne-a mai explicat make-up artista.

Citește și: Cum alegem fondul de ten potrivit în funcție de tipul și nuanța tenului nostru. Sfaturi de la make-up artist / Exclusiv

Citește și: Cum obții un machiaj perfect în poze. Sfaturi de la make-up artist: „Lumina este «the game changer»” / Exclusiv

Pentru a crea acest machiaj, Miki optează pentru o cremă cu pigment subtil sau pentru un BB/CC cream. Persoanele care au tenul lipsit de coșuri, pete pigmentare sau alte imperfecțiuni pot opta doar pentru un un concealer în zona cearcănelor. Persoanele care vor să-și uniformizeze nuanța tenului pot, de asemenea, aplica punctual concealer pe coșuri sau pete.

În cazul persoanelor care au tenul curat și luminos, Miki folosește doar un SPF pentru acel efect glowy, apoi continuă cu un bronzer/contur și blush cremos, ca să obțină acel efect de „no-make-up make-up”.

TikTok trend alert: „Latte Make-Up”

Și „Latte Make-Up” este un look natural, pus în valoare de o bază discretă și luminoasă. Așadar, și pentru a crea acest machiaj vom folosi cantități mici de produse cât mai hidratante și vom evita să aplicăm pudră în exces. Noutatea în ceea ce privește acest machiaj sunt nuanțele de maro, care creează umbre subtile, menite să îndulcească trăsăturile.

Citește și: 8 trucuri de beauty de la Prințesa Diana, Meghan Markle și Kate Middleton pentru un look impecabil

Citește și: Planta ieftină, considerată „miracol” pentru piele. Poate preveni ridurile și acneea, vindecă arsurile și iritațiile pielii

„Pentru un «Latte Make-Up» reușit aș insista, în primul rând, să nu mergem pe nuanțe foarte închise! Mergem la sigur folosind tonuri de maro nu foarte intense, calde sau reci, în funcție de tipologia tenului. De asemenea, când suntem în dubii și nu reușim sau nu știm să ne alegem nuanța potrivită, nu dăm niciodată greș dacă folosim bronzerul pentru crearea acestui look în totalitate. În ceea ce privește acest tip de machiaj, produsul vedetă este clar bronzer-ul!”, a declarat Miki Ianovici, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Cum obținem o bază glowy rezistentă: „Recomand folosirea fardurilor cu pigment irizat”

Pentru un aspect sănătos și luminos al pielii, din ce în ce mai mulți make-up artiști apelează la produse cremoase și la cantități minime de pudră. Din păcate însă, un machiaj dewy și glowy nu este neapărat și un machiaj rezistent. Pentru același efect, dar cu o rezistență mai îndelungată, Miki Ianovici ne sfătuiește să fixăm produsele cremoase cu pudre iluminatoare. „Recomand folosirea fardurilor cu pigment irizat, iluminatoare lichide și pudră, pentru acel finish shiny, glowy!”, ne-a mai spus.

Citește și: Ce beneficii are serumul pentru față și cum îl alegi pe cel potrivit

Citește și: Secretele vedetelor pentru o piele perfectă. Cum își îngrijesc tenul Cate Blanchett, Sofia Vergara și Lea Michelle

Miki Ianovici a urmat cursurile celebrei instituții „GLAUCA ROSSI Make Up School” din Londra, Marea Britanie, aceeași școală pe care a urmat-o și celebra Charlotte Tilbury, fondatoarea brandului cosmetic eponim cu un profit de peste 160.000 de euro în 2021.

Foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton