Trei proceduri de înfrumuseţare utile pentru economisirea timpului

.

Foarte multe persoane au un program zilnic extrem de încărcat şi ajung la concluzia că au nevoie de ore suplimentare pentru a avea grijă de propria persoană, motiv pentru care multe renunţă să o mai facă. Însă, cu o gestionare mai eficientă a puţinului timp acordat îngrijirii trupului şi minţii, lucrurile se pot rezolva uşor. Există numeroase strategii de gestionare a timpului care pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi, iar printre acestea se numără şi ”scurtăturile”, respectiv unele tehnici care, odată folosite, îşi fac simţite efectele pentru perioade lungi.

Epilarea definitivă

Necesitatea continuă de a elimina părul nedorit de pe corp este una dintre problemele multor persoane. Epilarea regulată cu ceară este o procedură scumpă, dureroasă şi faptul că trebuie să aştepţi ca firele să crească, mai ales în lunile de vară, nu este o situație ideală. Se poate apela şi la rama de ras, dar nu este o opţiune prea bună nici aceasta, pentru că unele fire vor creşte sub piele şi pentru că părul reapare destul de repede. Sunt în regulă şi kiturile de epilat cu ceară acasă, dar necesită timp, se face destul de multă mizerie, iar persoanele cu pielea sensibilă pot avea reacţii adverse. Acestea sunt motivele pentru care se poate opta cu succes pentru epilare definitiva laser si IPL (lumină intens pulsată).

Cele două tehnici sunt complementare și contribuie la scurtarea duratei sesiunilor de epilare, primele rezultate fiind vizibile destul de repede. Acest tip de epilare este nedureros și sigur, potrivit specialiștilor, iar pielea rămâne mereu fină și hidratată, graţie produselor profesionale aplicate în timpul procedurii și a gelului conductor. Aceiaşi specialişti mai spun că, la sfârșitul tratamentului de epilare progresiv definitivă, părul va fi eliminat în proporție de 90%, însă depinde de factori precum vârsta, sexul şi nivelul hormonilor. De asemenea, unele zone ale corpului răspund mai rapid decât altele. Eliminarea părului facial necesită mai mult timp decât cea a firelor de la axilă, de exemplu. Firele de păr rămase vor fi foarte rare, subțiri, decolorate și fine. Sunt necesare şedinţe de întreţinere la 6 – 12 luni, deoarece organismul este viu și se regenerează în permanență.

Rezultatul este o piele fină, fără păr nedorit, în fiecare zi.

Manichiura semipermanentă

Aceasta este o altă procedură de înfrumuseţare dedicată persoanelor care nu au timp să meargă săptămânal la un salon. În prezent, acest tip de manichiură se numără printre cele mai populare, pentru că oja durează mai mult, nu deteriorează unghiile şi, de asemenea, este mai ieftină decât acrilul. 

Pe scurt, această tehnică este diferită de cea tradiţională numai prin tipurile de bază şi lac folosite, care se usucă în câteva secunde cu ajutorul unei lămpi cu UV sau cu LED. Din punct de vedere al aspectului, acest tip de ojă face ca unghiile să pară mai strălucitoare, iar culoarea nu se deteriorează, manichiura având un termen de valabilitate de aproximativ 15 zile – 21 de zile. Totul depinde de ritmul de creştere al unghiilor. Există însă şi câteva cazuri în care manichiura semipermanentă nu este recomandată, iar printre acestea se numără persoanele care suferă de boli ale tiroidei, ce afectează pielea, părul şi unghiile. Aceste persoane au unghiile foarte fragile, motiv pentru care această manichiură nu este recomandată tot timpul.

Extensiile de gene

Multe persoane nu au timp sau răbdare să îşi aplice gene false zilnic. Acesta este motivul pentru care extensiile de gene au devenit extrem de populare în ultimii ani. Aplicarea unui set de gene durează aproximativ două ore, iar acestea au un termen de valabilitate de aproximativ un an. Totuşi, extensiile de gene au nevoie de retuşuri cam o data la trei – patru săptămâni.

Există trei tipuri de extensii de gene, respectiv sintetice, din fir de mătase şi din păr de nurcă, cu lungimi cuprinse între 6 şi 17 milimetri. Acestea sunt aplicate de specialist cu ajutorul unui adeziv semipermanent, special conceput pentru a nu irita ochiul sau a distruge genele naturale. Există totuşi posibilitatea să apară reacţii alergice, motiv pentru care există şi mai multe tipuri de adeziv, în funcţie de nivelul de sensibilitate.

O variantă mai economică este aplicarea unei jumătăți de set de extensii, care să vină în completarea genelor naturale, pentru un efect mai dramatic.

De asemenea, dacă se folosește rimel, acesta trebuie aplicat doar pe vârful genelor, cu mișcări ușoare, pentru a nu le îngreuna.

Procedurile şi tehnicile prezentate mai sus pot fi metode foarte eficiente de a gestiona puţinul timp alocat propriei persoane, astfel încât unele momente din viaţă să fie mai puţin stresante.

(P) Material realizat în colaborare cu nomasvello.ro.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com

    
Vedete din Romania Vedete internationale