Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, îţi prezentăm cele mai bune măşti naturale care îţi menţin tenul tonifiat şi îi dau un aspect luminos. Sunt ideale pentru perioada sfârşitului de săptămână când, nu-i aşa, face bine un mic răsfăţ relaxant şi cu bani puţini!
Ten tânăr
Pentru tenul tănăr este excelentă masca din ulei de arahide cu miere şi gălbenuş de ou, pentru a avea o piele radiantă. Amestecă două linguri de ulei de arahide cu un gălbenuş, două linguriţe de miere şi puţină zeamă de lămâie. Nu uita, însă! Pentru a obţine o pastă omogenă, va trebui să torni uleiul treptat. Întinzi masca obţinută pe toată suprafaţa feţei şi o laşi 25 de minute. Şterge-o apoi cu un tifon umezit în apă la temperatura camerei. La fel de bună e şi masca din polen şi tărâţe de migdale. Iei 30 g tărâţe de migdale (le găseşti la magazinele naturiste), o linguriţă de polen, o linguriţă de miere şi o linguriţă de ulei de migdale dulci. Le amesteci bine şi pasta pe care o obţii o întinzi pe faţă şi pe gât. O laşi să acţioneze 50 de minute, iar la final o îndepărtezi cu apă.
Ten uscat
O dată la două săptămâni, încearcă pentru tenul tău, dacă e uscat, o baie de aburi cu apă în care s-au adăugat flori de muşeţel sau de salvie. E suficient să stai 10 minute. De asemenea, o dată pe săptămână aplică pe faţă o mască hidratantă, făcută din suc de fructe, smântână şi gălbenuş. Las-o să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă rece sau călduţă.
Ten normal/mixt
Încearcă o mască abrazivă şi hidratantă, pentru tenul normal sau mixt, amestecând un gălbenuş cu două linguri de miere, două linguri de iaurt şi două linguriţe de ulei de măsline, peste care adaugi două linguri de mălai. Amesteci bine ingredientele, apoi cu un tifon sau cu un bureţel aplici masca pe toată suprafaţa tenului şi masezi timp de 5-7 minute. Laşi să acţioneze 15 minute, apoi îţi cureţi faţa cu apă. Tratamentul e recomandat o dată la două, chiar trei săptămâni.
Masca din portocale pentru tenul gras echilibrează secreţia de sebum. Foloseşte suc de portocale proaspăt. Storci o portocală şi adaugi zece linguri de făină. Amesteci până obţii o pastă pe care o aplici pe pielea curăţată şi o laşi 20 de minute. La final, clăteşti cu apă calduţă. O altă variantă este să cureţi un măr, pe care îl dai pe răzătoarea mică, iar pulpa obţinută o amesteci cu o lingură de miere. Întinzi bine pe suprafaţa tenului şi aştepţi tot 20 de minute, după care clăteşti.
Ten matur
O recomandare foarte bună pentru tenul matur e masca intens regenerantă. Amestecă un gălbenuş cu două linguri de ulei de măsline, 4 picături de vitamina A uleioasă, o jumătate de linguriţă de miere, o linguriţă de suc de la o lămâie şi două linguri de lapte. După ce obţii o pastă omogenă, adaugă treptat conţinutul unu plic de argilă, amestecând continuu. Întinzi masca pe ten, o laşi 25 de minute şi la final clăteşti cu multă apă.