Cel mai eficient tratament pentru mătreaţă

.

Nu ţine cont de rasă, vârstă sau sex – atacă fără milă un procent ridicat al populaţiei. Studiile arată că 70% dintre femei se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu această problemă stânjenitoare. Iată de ce apare şi cum faci să dispară mătreaţa din viaţa ta…
Pielea uscată a scalpului este principala cauză a apariţiei mătreţii. Pe de altă parte, apare şi în cazul dermatitei seboreice, când pielea capului este iritată şi se îngraşă uşor. Cheia succesului în ambele situaţii
este păstrarea unui echilibru: spală-te pe cap ori de câte ori este nevoie, prevenind astfel acumularea de sebum şi de celule moarte.

Ai mătreaţă? Cosmeticele sunt de vină?

Trebuie să acorzi mare atenţie şi tratamentelor şi şampoanelor pe care le foloseşti, fiindcă mătreaţa poate apărea şi în urma unei reacţii alergice la produsele cosmetice pe care le utilizezi. De asemenea, cercetătorii au descoperit faptul că, în unele cazuri, responsabilă pentru apariţia mătreţii ar fi o ciupercă (malassezia furfur). Deşi se găseşte în mod natural pe suprafaţa pielii, la unele persoane ea se dezvoltă în exces, hrănindu-se cu uleiurile secretate de foliculii de păr. Rezultatul: procesul de reînnoire celulară este perturbat, iar fulgii de mătreaţă îşi fac simţită prezenţa uşor-uşor, dar sigur, pe umerii tăi.

Ţine-ţi poftele în frâu!

Se pare că şi dieta joacă un rol important. Mai exact, persoanele a căror alimentaţie este bogată în acizi graşi şi carbohidraţi sunt mai predispuse la apariţia mătreţii. Pentru a contrabalansa aceste dezechilibre, specialiştii ne recomandă să consumăm alimente cu un conţinut ridicat de vitamina B6 (banane, peşte, nuci) şi legume bogate în sulf (varză, ouă, usturoi, ceapă).

Tratament pentru mătreaţă

► spală cât mai des pieptenele sau peria de păr
► nu purta căciuli sau pălării foarte strâmte
► pe cât posibil, lasă-ţi părul să se usuce în mod natural şi doar în situaţii-limită apelează la foehn.
► după ce ţi-ai vopsit părul, pielea capului este iritată. Aşa că, o perioadă (cam o săptămână) foloseşte doar şampoane delicate şi evită produsele care încarcă părul în exces (spumă, fixativ).
► stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, printr-un masaj delicat, efectuat cu buricele degetelor.
”Folosirea permanentă a unui şampon antimătreaţă este cea mai eficientă soluţie pentru această problemă. Foloseşte şampoane ale căror ingrediente se dizolvă complet, pe bază de Climbazole şi Piroctone Olamine ”

    
Vedete din Romania Vedete internationale