Combate cuperoza, în favoarea tenului luminos!

.

Este o afecţiune a tenului favorizată de sezonul rece şi agravată de trecerile de la temperaturile joase de afară, la cele ridicate din interior. Medicul estetician îţi explică modul în care apare cuperoza, dar şi ce trebuie să faci pentru a o trata eficient.

Cum se dezvoltă cuperoza

Stadiul I: se înroşeşte tenul la stimulii interni şi externi (eritem temporar), apare senzaţia de căldură locală puternică, apoi cea de arsură. Pielea este deshidratată, uscată, sensibilă, ceea ce va accentua simptomatologia. Este foarte important să fie început tratamentul din acest stadiu. Rezultatele vor fi bune dacă se realizează tratamente cosmetice specifice tenului sensibil şi cuperozic.
Stadiul II: eritem persistent, telangiectazii (dilataţii vasculare mari şi permanente)capilare sparte.
Stadiul III: eritem persistent, telangiectazii, papule şi pustule (acnee rozacee).
Stadiul IV: edem central al feţei, hiperplazia glandelor sebacee, îngroşarea nasului (Rinofima).
Frumuseţe: Cum îngrijeşti pielea sensibilă

TRATAMENT pentru cuperoză

Stadiile I şi II au ca recomandare din partea medicului evitarea factorilor favorizanţi: alcool, tutun, cafea, băuturi fierbinţi, mâncăruri condimentate, expunerea la soare, diferenţe de temperatură. Stadiile incipiente sunt deranjante din punct de vedere estetic şi este foarte important să fie tratate pentru a nu se agrava. Dacă se începe imediat tratarea, vor fi oprite din evoluţie şi mult diminuate. Stadiile III şi IV ţin de domeniul patologiei dermatologice, fiind deja grave. Fiecare caz în parte trebuie diagnosticat, evaluat şi urmărit de medicul specialist.

Cum tratezi cuperoza acasă

Dimineaţa: se aplică o cremă cu SPF mare, hipoalergenică, puternic hidratantă şi non-comedogenică.
Seara: cremă emolientă cu ingredienţi de tratare a cuperozei: extract de muşeţel (azulena), ulei de trandafir, alantoină, bisabolol, extract de ceai verde, coumarină (fluidifică sângele, înlesnindu-i circulaţia), extracte vegetale vasotrofice. Se poate aplica în prealabil un ser cu vitamina C, care are proprietăţi vasculare benefice, constatându-se diminuarea cuperozei.
Iarna: în zilele geroase se poate folosi dimineaţa o cremă grasă, foarte nutritivă, pentru a realiza un film
protector la suprafaţa pielii.

Cum se tratează cuperoza la salon

Se aplică tratamente cosmetice speciale pentru tratarea cuperozei sau mai puternice pentru tratarea rozaceei. Se fac terapii de 6-8 sedinţe, o dată pe săptămână, urmate de sedinţe de întreţinere o dată pe lună. De asemenea, se realizează aplicarea luminii intens pulsate, separat, sau mai eficient în cadrul tratamentelor cosmetice înainte de aplicarea măştii. Căldura locala produsă de IPL închide prin coagulare o parte din vasele mici de la suprafaţă implicate în apariţia cuperozei şi dilată vasele mai mari din profunzime, care vor prelua o mare parte din circulaţia sangvină. Sunt necesare 5-6 şedinţe, la interval de 10 zile, cu folosirea obligatorie la domiciliu a produselor recomandate de specialistul
estetician.
Soluţii de urgenţă pentru frumuseţea ta

Cuperoza la persoanele cu pielea albă

Cercetătorii au reuşit să explice parţial de ce apare cuperoza. Pe de o parte, sunt incriminaţi factorii vasculari, însă şi factorii de natură inflamatorie. Persoanele vulnerabile şi mult mai expuse sunt cele care au pielea deschisă la culoare şi un istoric de cuperoză în familie.
Cauze favorizante – În faza incipientă, roşeaţa este declanşată şi accentuată de: frig (mai exact trecerea de la frig la cald), alcool, tutun, mâncare condimentată, expunere la soare, băuturi fierbinţi, băi fierbinţi, anumite medicamente, sarcină sau dezechilibre hormonale.
Evoluţie – Afecţiunea trece prin mai multe stadii şi, cu cât se începe mai repede tratamentul, cu atât va da rezultate mai bune şi se va întârzia evoluţia spre stadiile mai grave.

ATENŢIE!

E foarte important să ţinem cont de sfatul unui specialist, deoarece cuperoza nu o putem trata singuri, iar tratamentul e de durată.
A venit iarna, iar frigul este resimţit de întregul organism. În perioada rece, o problemă des întâlnită a
tenului e cuperoza, o afecţiune care se caracterizează printr-o roşeaţă difuză la nivelul feţei, uneori extinsă şi pe decolteu, din cauza dilatării vaselor de sânge din această zonă. „La început, roşeaţa pielii, denumită ştiinţific eritem, este temporară şi este însoţită de senzaţia de căldură (sau flushing) locală puternică şi de senzaţia de arsură.
Această afecţiune apare iniţial la nivelul nasului şi al obrajilor, dar dacă boala nu este tratată, se extinde şi pe restul feţei. În timp, roşeaţa tenului se poate transforma într-o culoare roşu-violacee prezentă permanent”, spune medicul estetician Manuela Răvescu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton