Cum scapi de acnee și de cicatricile pe care le lasă

.

Ultimele studii arată că mai bine de trei sferturi dintre femei se confruntă cu forme mai superficiale sau mai serioase de acnee. Dacă te numeri printre ele, vezi cum poţi scăpa de acnee!

Care sunt cauzele acneei

Dr. Adriana Frățilescu, meduc chirurg estetician la Pefect Lines, a tratat multe cazuri de acnee  şi spune că factorii ce contribuie la apariţia ei sunt foarte mulţi şi diferiţi de la o persoană la alta. De obicei, vina se poate da pe aerul poluat, alimentația defectuoasă şi produsele cosmetice neadecvate.

Tratamentul anti-acnee începe cu detoxifierea

Dr Frăţilescu spune că poţi scăpa de acnee dacă ai mai multă grijă la ce mănânci şi apelezi la tratamente eficiente. .“Este foarte important ca, înainte de toate, pacienta să elimine din meniul zilnic alimentele cu indice glicemic ridicat, precum ciocolata, înghețata sau sucurile carbogazoase. Este indicat să stea departe de alimentele prăjite, de lactate, carne roșie sau alimente bogate în iod”, spune esteticianul.
În schimb, este important să consumi mai multe fructe şi legume crude, de sezon şi să iei un supliment cu vitamine. Ca să elimini toxinele din corp, dr. Frăţilescu recomandă doi litri de apă pe zi şi ceaiuri de plante detoxifiante, de exemplu ceaiul de trei-fraţi-pătaţi, o plantă care este utilă în multe boli de piele.
Citeşte mai multe despre alimentele care provoacă acnee!

Tratamente anti-acnee locale, acasă şi la salon

În paralel cu acest tratament de detoxifiere ce porneşte din interiorul organismul, trebuie să ataci acneea şi din exterior. Acasă, va trebui să îţi întreţii tenul cu produse de calitate speciale pentru pielea cu acnee. Dr. Frăţilescu recomandă măştile cu argilă, un produs ieftin şi eficient care îndepărtează excesul de sebum şi are efect antiseptic.
Vezi ce tratamente anti-acnee au rezultat garantat!
Din păcate, tratamentul cu produse cosmetice nu dă rezultatele perfecte pe care nu le dorim cu toatele, aşa că poţi apela şi la un specialist pentru tratamente profesionale. Dr. Adriana Frățilescu a aplicat cu succes tratamentele locale de curățare a porilor, fără a traumatiza pielea.
Ea recomandă peeling-ul chimic, tratamentul cu lumină pulsată (IPL), dar şi un tratament de regenerare mai nou, numit BioSkin Regeneration. Acesta este util şi celor care au cicatrici de la acnee şi este la fel de eficient ca laserul, dar mult mai ieftin.
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton