Top 10 trucuri pentru ten în 2024. Cum să obţii o piele impecabilă

.

Dacă eşti în căutarea unei modalităţi mai inteligente de a-ţi reîmprospăta tenul sau dacă doar vrei să îţi simplifici rutina de îngrijire a piele, trucurile de mai jos te vor ajuta cu siguranţă.

Cum poţi obţine o piele impecabilă prin 10 trucuri simple

Nu numai că anumite trucuri de îngrijire a pielii te pot salva de o cantitate considerabilă de timp, dar îți permit și să-ți personalizezi rutina de îngrijire a pielii. Dacă ţii cont de cele 10 trucuri din această listă, pielea ta, ci siguranţă, va răspunde într-un mod pozitiv, permițându-ți să obții în scurt timp tenul visurilor tale!

AMESTECĂ UN SER CU FONDUL DE TEN

Vrei ca pielea ta să strălucească instantaneu? Încearcă să amesteci o cantitate mică de ser cu fondul de ten. Nu numai că acest truc permite fondului de ten să ofere pielii tale un aspect strălucitor și lucios, dar îţi va hidrata tenul și va repara şi aspectul pielii în același timp.

Cheia pentru a obține acest lucru este să te asiguri că serul și fondul de ten pe care alegi să le amesteci sunt compatibile. Acestea trebuie să aibă aceeași bază, fie că este vorba despre ulei sau apă. Deoarece uleiul și apa se resping reciproc, utilizarea unei baze de produse diferite va împiedica fondul tău de ten să se amestece corespunzător.

GHEAȚĂ PE FAȚĂ

Este cunoscut faptul că temperaturile reci pot face minuni pentru piele. Tocmai de aceea, pe vremuri, oamenii apelau la așezarea unor comprese reci sau a unor pliculeţe de ceai îngheţate, pe ochi, pentru a reduce aspectul umflăturilor. Funcționează aproape imediat şi calmează tenul.

Dacă îţi doreşti rezultate imediate, înfăşoară câteva cuburi de gheață într-o cârpă moale și apoi foloseşte-o pe aceasta pentru a-ţi masa faţa. În plus, față de ajutorul pentru reducerea umflăturilor tenului, gheața funcționează și la reducerea senzației de inflamație. Acest truc este excelent pentru tratarea aspectului cauzat de afecţiunile inflamatorii ale pielii precum acneea sau rozaceea.

Citeşte şi: Tendinţe de machiaj pentru vara 2024! Aerul retro e noul modern

Citeşte şi: 5 trucuri eficiente pentru a obţine un look de vara perfect! La ce nu trebuie să renunţi niciodată

O altă opțiune care îți va aduce beneficii similare constă în păstrarea produselor de îngrijire a pielii, în frigider. Fie că este vorba despre un ser, o cremă de ochi sau o cremă hidratantă pentru față, particulele reci se vor transfera pe fața ta atunci când aplici produsul.

UTILIZAREA CĂLDURII PENTRU HIDRATARE

La fel ca temperaturile reci, căldura merită şi ea, un loc în rutina ta de îngrijire a pielii. O cantitate ușoară de căldură aplicată pielii face ca porii să fie mai relaxați și mai receptivi la orice alte ingrediente pe care le aplici.

Caută o mască de faţă cu catalizatori termici care o face să se încălzează în timp ce este aplicată pe piele. Acest lucru va perimite tenului tău să absoarbă toate beneficiile pe care le oferă masca, printre care se numără o combinație de ingrediente hidratante, vitamine și extracte botanice bogate în antioxidanți. Totodată, ţine cont de faptul că încălzirea tenului poate fi foarte benefică, dar abuzul ar putea irita pielea și provoca inflamații, așa că este important să nu exagerezi.

APLICĂ PRODUSELE PE PIELE UMEDĂ

Dacă pielea ta este de obicei uscată la atingere când aplici un produs, acest truc de îngrijire a pielii te va face să îți schimbi obiceiurile.

Ce e greșit în a-ți aplica produsele pe pielea uscată?

Absolut nimic, dar merită să știi că pielea este mult mai permeabilă când este umedă. Acest lucru înseamnă că pielea umedă poate absorbi mai mult produs decât pielea uscată, rezultând într-o eficiență mai mare a acestor produse și producând rezultate mai bune.

Cum ar trebui să-ți umezești pielea?

Ei bine, înainte de a aplica ceva pe față, ar trebui întotdeauna să te cureți mai întâi. Odată ce ai terminat, nu-ți șterge pielea cu prosopul. În schimb, las-o să se usuce parțial la aer înainte de a trece la etapa următoare a rutinei tale de îngrijire a pielii, în timp ce pielea încă este ușor umedă. Dacă pielea ta se întâmplă să se usuce între produse, foloseşte apă termală înainte de a continua cu rutina ta.

MULTI-MASKING ESTE ÎNCĂ LA MODĂ

Multi-masking nu este un truc nou de îngrijire a pielii – oamenii îl practică de câțiva ani deja. Cu toate acestea, beneficiile sale sunt destul de extraordinare, deci dacă nu ai încercat încă multi-masking-ul, 2024 este momentul potrivit să începi.

Dacă nu ai auzit niciodată de acest concept înainte, multi-masking-ul implică utilizarea mai multor măști faciale pe față în același timp. Probabil că anumite părți ale feței tale au probleme specifice, de care alte zone ale feței tale nu suferă. Prin multi-masking, vei putea să oferi fiecărei secțiuni a pielii tale îngrijirea specifică de care are nevoie.

Citeşte şi: Greșeli de îngrijire a pielii care te îmbătrânesc prematur. Ce recomandă dermatologul personal al Madonnei

Citeşte şi: Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc. Le faci și tu?

În timp ce majoritatea oamenilor practică multi-masking-ul cu formule argiloase sau cremoase, acest lucru poate fi făcut și cu măști tip foaie. Pur și simplu aplică prima ta mască pe zonele de interes înainte de a mai pune o mască tip foaie peste. Foaia va împinge ingredientele celeilalte măști mai adânc în pielea ta, oferind rezultate mai bune.

FOLOSEȘTE ALTE PRODUSE DE ÎNGRIJIRE A PIELII ÎNTR-UN MOD MAI SPECIFIC

Dacă îți place ideea de multi-masking, de ce să te oprești aici? Același concept poate fi extins și la celelalte produse de îngrijire a pielii pe care le folosești. La seruri, de exemplu. La fel ca și măștile faciale, acestea sunt produse foarte concentrate de care unele zone ale feței tale au nevoie mai mult decât altele.

MASAJ ÎN TIMP CE HIDRATEZI

Dacă vrei ca pielea ta să radieze de sănătate, atunci circulația este totul. Circulația lentă îți va restricționa celulele pielii să primească oxigenul și nutrienții de care au nevoie pentru a prospera. Acest lucru duce la un aspect tern și lipsit de strălucire. Pe de altă parte, stimularea circulației îți va face pielea să arate instantaneu luminoasă și roz.

Cum poți stimula circulația?

Cel mai simplu mod este cu un scurt masaj facial. Cu toate acestea, în loc să-ți mai iei câteva minute din zi pentru a face acest lucru, obișnuiește-te să-ți masezi fața în timp ce o hidratezi. Alege o formulă bogată care să-ți ofere destulă libertate în ceea ce privește lucrarea produsului în toate colţurile feței pentru câteva minute.

CURĂȚARE DUBLĂ

Încă o dată, curățarea dublă nu este nimic nou, dar este un alt truc în care merită să investești dacă nu ai făcut-o deja. De ce? Deoarece aceasta este probabil cea mai importantă etapă a rutinei tale de îngrijire a pielii, iar curățarea dublă îți permite să faci treaba și mai bine. Curăţă-ţi faţa cu un demachiant pe bază de ulei, care va viza impuritățile pe bază de ulei.

Deși nu ai nevoie neapărat să faci curățare dublă de două ori pe zi, incorporarea acestui truc în rutina ta de îngrijire a pielii de seară ar putea să facă o mare diferență pentru tenul tău.

COMBINAREA HIDRATĂRII CU PROTECȚIA SOLARĂ

Să recunoaștem – protecția solară poate să fie uneori o corvoadă. Nu doar că trebuie să aplici SPF dimineața înainte de a ieși afară, dar trebuie să-l reaplici la fiecare câteva ore pentru a te asigura că pielea ta rămâne complet protejată până când soarele apune.

Acest lucru îți va permite să oferi feței tale o hidratare suplimentară și antioxidanți în timp ce o protejezi de soare. Această îngrijire suplimentară va fi foarte apreciată de pielea ta, pe care o vei observa curând odată ce începi să vezi că tenul tău capătă o textură mai fină, mai moale și mai sănătoasă.

AI ÎNCREDERE ÎN PROFESIONIȘTI

Din păcate au apărut foarte multe articole şi informaţii despre cum să îţi îngrijeşti tenul, multe dintre ele nefiind de încredere. Acest lucru a dus la multe greșeli devastatoare în îngrijirea pielii de-a lungul anilor. De la folosirea unor scruburi prea dure, care distrug pH-ul, pentru exfolierea feței sau amestecarea unei măști de față care face mai mult rău decât bine, motiv pentru care nu este de mirare că tot mai mulți oameni devin sceptici cu privire la sfaturile de îngrijire a pielii pe care le primesc online.

Atunci când vine vorba de asta, nu poți nega beneficiile pe care le oferă unele trucuri de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, nu poți ignora nici cunoștințele și experiența vastă în îngrijirea pielii pe care o au profesioniștii.

Cheia pentru a urma în siguranță trucurile de îngrijire a pielii este să le îmbini. Dacă afli despre un truc care sună interesant, fă mai multe cercetări pentru a afla ce cred profesioniștii despre el. Dacă aceștia consideră că acel truc este de evitat, ascultă-i. În cazuri în care vrei să afli concret cum poţi obţine cele mai bune rezultate pentru tenul tău, vorbeşte cu un dermatolog. Acesta îţi va realiza un tratament profesional sau îţi va oferi alternative mai sigure pe care le poţi încerca şi acasă.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton