Când tenul tău nu mai pare la fel de proaspăt şi strălucitor ca de obicei, nu da vina pe machiaj. Nu fardurile strică tenul, ci demachierea necorespunzătoare.
Pot spune din toată inima că am un job ideal. Am ocazia să testez cele mai noi apariţii în lumea cosmeticelor, particip la toate lansările marilor companii de înfrumuseţare şi stau de vorbă cu cei mai buni profesionişti din domeniu. Din acest motiv, mă pot mândri (şi nu e numai părerea mea) cu cel mai sănătos şi strălucitor ten, şi pot spune asta în special de când am renunţat definitiv la ţigări.
Şi-ţi mai spun, din experienţă, un secret: oricâte produse de make-up de calitate ai folosi şi indiferent câţi litri de apă ai bea pe zi, dacă neglijezi demachierea, niciodată nu vei putea avea tenul mult visat, pentru că această etapă permite eliberarea pielii de impurităţile acumulate pe tot parcursul zilei. Ideal este să-ţi îngrijeşti tenul de două ori pe zi: să-ţi cureţi faţa dimineaţa, ca să o pregăteşti pentru machiaj, şi să te demachiezi seara, ca să elimini praful şi sebumul, chiar şi în cazul în care nu te-ai machiat. Pe de altă parte, o cremă hidratantă sau una antirid nu ajută la nimic dacă e aplicată pe un ten care nu a fost curăţat în prealabil.
O mulţime de opţiuni
Demachierea tenului ar trebui să includă şi decolteul, şi zona din spatele urechilor, pentru că sebumul se poate acumula şi acolo. Produsele demachiante sunt compuse din ingrediente hidratante, tonifiante, din substanţe nutritive şi antirid, dozate în funcţie de tipul de piele. Alege-l pe cel care a fost creat pentru tine!
Laptele. Este disponibil într-o variantă mai păstoasă, fiind recomandat mai ales pentru pielea normală sau uscată. Foloseşte-l ca la carte: aplică-l pe faţa uscată, prin masaj, cu degetele. În acest fel, murdăria se dizolvă, şi faţa rămâne curată. Îndepărtează-l cu un disc demachiant umed.
Apa demachiantă. Este perfectă dacă eşti con-tracronometru, fiindcă şterge şi tonifiază pielea printr-un singur gest şi lasă o senzaţie plăcută de prospeţime. Un alt avantaj este că nu trebuie să-ţi clăteşti faţa după ce o foloseşti. Este adaptată oricărui tip de ten, chiar şi celor foarte sensibile.
Spuma. Uşor de utilizat, are un efect de uscare şi de aceea este destinată mai ales tenului gras şi acneic. Se aplică precum o emulsie pe faţa umedă, spre deosebire de lapte.
Loţiunea micelară. Este ideală pentru tenul mixt, fiindcă acesta necesită produse care să nu-l încarce în zonele grase (cum ar fi laptele hidratant), dar în acelaşi timp să nu usuce şi mai tare zonele care oricum nu au suficient sebum (precum gelurile care se clătesc cu apă).
Şerveţelele. Sunt adevărate produse 2 în 1.
Sunt impregnate cu substanţe care au propri-etăţi demachiante şi sunt foarte practice. Ne plac pentru că le putem folosi în concediu şi sunt uşor de transportat. Se potrivesc oricărui tip de ten pe o perioadă scurtă. Discurile. Sunt umezite cu demachiant şi cu substanţe ce au scopul de a atenua cearcănele. Se aplică pe frunte, nas şi bărbie, pentru a elimina strălucirea, a închide porii şi a netezi imperfecţiunile.
Am nevoie de loţiune tonică?
Multe femei folosesc aceste loţiuni pentru că simt că îndepărtează toate urmele de murdărie, sebum şi machiaj, şi mulţi experţi în frumuseţe sunt de acord că loţiunile tonice sunt necesare din când în când. O bună parte din aceste produse sunt recomandate în special când vrei să îndepărtezi total un machiaj foarte încărcat. Totuşi, în timp ce acestea curăţă tenul de orice fel de impurităţi, îl şi privează de uleiurile sale naturale, lăsându-l uscat. În concluzie, numai dacă ai tenul gras sau, efectiv, ai găsit un produs care nu usucă pielea, foloseşte zilnic loţiunea tonică.
Foto: Shutterstock