Vintage: un stil eclectic, controversat, în tendinţe

.

Ce e vintage? Înseamnă vechi, second hand, haine purtate de alţii, ori înseamnă adevărate comori vestimentare pe care trebuie neapărat să le ai? Să aflăm împreună!

Vintage nu are o definiţie precisă. Totuşi, putem concentra întreaga esenţă a curentului şi nu vom greşi dacă vom afirma că orice piesă vestimentară, accesoriu sau obiect de decoraţiune ce aparţine perioadei 1920 – 1970 este vintage.
Aici vorbim despre obiecte peste care s-a aşezat patina timpului. Aşadar, poţi răscoli în cuferele bunicii şi acolo să descoperi mici comori: fie un cardigan de caşmir, fie o rochie cloş, un corset extrem de feminin, o maletă sau chiar o geantă din piele, cu un design foarte drăguţ. Vintage-ul este un curent versatil, ce îţi pune la încercare imaginaţia şi simţul estetic. Trebuie doar să îndrăzneşti!
Şi pentru că vrem să fii informată, am stat de vorbă cu trei persoane pasionate de tot ceea ce înseamnă vintage: Oana, proprietara unuia dintre cele mai renumite site-uri de vintage de la noi, o altă Oana, de data aceasta fondatoarea târgului Cutezătoarele şi Alexandra, mare amatoare de articole vintage. Iată ce ne-au mărturisit!

3 femei ce iubesc vintage

Oana Creţu, proprietară de site de haine vintage:  „Vintage-ul are mai multe definiţii, dar eu o prefer pe cea mai strictă: articol care aparţine perioadei 1920-1960”.
Vintageboutique.ro a avut ca „sursă de inspiraţie” site-urile din SUA. După o lungă perioadă de achiziţii, acum 4 ani şi patru luni (mai precis pe 29 martie 2006) a deschis vintageboutique.ro şi de atunci „am reuşit să oferim piese cu adevărat vintage, în stare excelentă, corect descrise şi datate. Personal sunt pur şi simplu sunt îndrăgostită de tot ce înseamnă vintage: de croieli, de material şi chiar şi de poveştile cunoscute sau mai puţin cunoscute care însoţesc un articol vintage”, declară Oana.
„Hainele vintage sunt în cea mai mare parte haine second hand. Chiar şi cele vintage cu etichetă au stat zeci de ani în depozite şi deci nu au cum să aibă aspectul de nou. Diferenţa dintre articolele vintage şi articolele second hand constă în faptul că primele au fost datate şi se evidenţiază prin materialele folosite, prin croială, iar unele chiar prin poveştile din spatele lor. Clienţii, din punctul meu de vedere, trebuie educaţi: sunt persoane care cumpără pentru că iubesc acest gen de articole şi persoane care nu se simt atrase de asemenea haine.
De asemenea, un lucru pe care trebuie să-l ştie cei care achiziţioneaza articole vintage este faptul că, în timp, le creşte valoarea. Deci pe lângă alte avantaje (faptul că poţi purta o piesă unică, cu o croială deosebită) un produs vintage reprezintă şi o investiţie”, completează aceasta.
Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale