Sportul poate fi duşmanul tenului tău. Vezi de ce!

.

Venirea primăverii şi creşterea temperaturilor sunt stimulente mult aşteptate pentru reluarea activităţilor fizice, însă fără o îngrijire corespunzătoare, tenul poate suferi de pe urma acestui obicei. vezi cum poate sportul să devină duşmanul tenului tău!
Factori precum transpiraţia, praful, machiajul neadecvat sau mediile agresive cu care intrăm în contact determină o creştere a sensibilităţii, afectând negativ sănătatea pielii.
Practicarea sportului are multiple beneficii atat pentru organism, cat si pentru starea de spirit, acesta fiind recomandat pentru intretinerea zilnica. Printr-o lipsa de ingrijire adecvata sau datorita unor factori externi daunatori, adeptele acestui stil de viata activ pot dezvolta probleme suplimentare ale tenului sau le pot agrava pe cele deja existente.

“Indiferent de tipul activitatii fizice desfasurate, tenul este un factor care nu trebuie neglijat, deoarece riscam ca efectele pozitive asupra corpului sa fie anulate de catre o piele afectata de probleme precum deshidratare profunda, acnee, puncte negre, iritatii sau eczeme. Pentru a evita aceste neplaceri este suficienta constientizarea acestui risc si adoptarea unor obiceiuri preventive ce tin de o mai buna igienizare.”, recomanda Neli Pfeiffer – specialist cosmetica apicola si fondatoarea Salonului de Cosmetica Apiestetic by Neli Pfeiffer.

Transpiratia

O transpiratie abundenta in urma efortului fizic favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, insa odata cu acestea se pierde si o cantitate importanta de apa prin epiderma. Datorita acesteia, tenul poate suferi in timp de deshidratare profunda. Inainte de inceperea sportului este important sa avem o rutina de ingrijire bine stabilita, cum ar fi: demachierea si curatarea tenului, aplicarea unei creme hidratante.

Praful

Praful este cel mai intalnit agent nociv, atat in cadrul activitatilor sportive din interior, cat si a celor din aer liber. Corpul transpira si porii se dilata, lasand loc pentru dezvoltarea in exces a bacteriilor care se gasesc in mod normal pe piele. In combinatie cu transpiratia si microbii, acesta afecteaza porii deschisi ai tenului, infectandu-i sau cauzand iritatii. Ca prima masura, dupa terminarea sedintei de sport ne putem clati fata cu apa la temperatura camerei, sau ne putem sterge tenul cu servetele umede ce nu contin alcool sau alte ingrediente iritante.

Machiajul

Pe langa faptul ca exista sansa ca machiajul sa nu reziste in urma exercitiilor intense, acesta poate bloca porii prin mentinerea unui mediu bacterian care irita pielea si favorizeaza aparitia diferitelor afectiuni. De aceea, machierea este de evitat in timpul practicarii exercitiilor fizice, fiind recomandata indepartarea sa in prealabil.

Medii agresive

Sporturi precum inotul presupun contactul pielii cu agentii agresivi din apa, cel mai cunoscut fiind clorul. Inainte de a incepe exercitiile, este recomandat sa aplicam produse cu un continut ridicat de vaselina sau parafina pe fata, gat si decolteu. Acesta va forma o pelicula care protejeaza cu succes tenul.

Pentru persoanele care practica sport in mod regulat, de 2-3 ori pe saptamana, este recomandat ca inaintea cremei de seara sa aplice pe fata urmatorul amestec: cateva picaturi de ulei vegetal presat la rece (argan, masline, migdale, etc. – in functie de tipul de ten), amestecat cu 3-4 picaturi de miere. Ulterior, se poate efectua un automasaj pentru grabirea absorbtiei preparatului si intensificarea circulatiei la nivelul pielii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton