Solar vs. bronzare organică

.

Bronzarea organică este o noutate folosită acum şi în saloanele din România. Am alcătuit pentru tine un ghid de cosmetică pentru două metode de bronzare pe timp de iarnă!
Expunerea la solar

Avantaje
Un bronz rapid, durabil şi fără efort.

Dezavantaje

Dr Sebastian Pop, medic dermatolog ne spune dezavantajele expunerii pielii la solar: „expunerea la o radiaţie ultraviolet de tip A necontrolată, cum este solarul, în timp poate provoca cancer de piele. Deşi există tratamente medicale speciale pentru piele în camera cu raze ultraviolete diferenţa între acestea şi solar este că se fac pe perioade scurte şi într-un mediu foarte bine controlat. ”

Înainte de a merge prima data la solar este bine să consulţi un medic dermatolog pentru a afla ce tip de piele ai şi care ar fi durata cu care să începi sesiunile de solar. Acesta îţi va explica şi efectele secundare ale expunerii la radiaţii UVA în exces care includ: leziuni oculare, modificari în sistemul imunitar, cataracte, riduri, îmbătrânirea prematură a pielii şi cancer de piele.

Solar vs. bronzare organicăDurată
În funcţie de pigmentul pielii fiecărei persoane, bronzul poate fi instantaneu după o şedinţă la solar sau să apară deva mai târziu.  Efectele unei şedinţe de expunere la raze ultraviolete poate dura mai multe săptămâni, în funcţie de specificul pielii.

Cost
La Salonul Essenza Club din capitală expunerea la solar este taxată cu 2,5 lei pe minut şi abonamentul de o oră te va costa 112 lei.

Bronzarea organică

Bronzarea organica presupune, spre deosebire de solar, o acţiune mult mai sănătoasă pentru piele, pentru că se aplică, prin pulverizare cu un aparat cu turbină HVLP, o solutie 100% organică, menită să coloreze pielea într-o nuanţă naturală.

Avantaje
Dana Alexandru, terapeut la salonul Keiko Slim Spa spune că bronzarea organic nu are contraindicaţii, este foarte bună pentru piele pentru că oferă şi hidratare. Soluţia DHA e complet naturală, pe bază de aloe vera.”

Solar vs. bronzare organicăTot ea ne explică mecanismul prin care pielea noastră devine cafenie după şedinţele de bronzare organică „bronzul îşi ia culoarea în funcţie de pigmentul natural al fiecărei persoane şi importante sunt epilarea şi peelingul înainte de bronzare. După şedinţa de bronzarea organică e indicat să nu faceţi duş 7-8 ore pentru ca bronzul să se fixeze.”

Soluţia de bronzare organică acţionează şi ca fond de ten: atenuează petele, vergeturile şi aluniţele de pe piele.

Dezavantaje
Bronzarea organică nu are niciunul din dezavantajele enumerate în cazul solarului. Singurul dezavantaj este că bronzul obţinut pe această cale durează doar 7-9 zile, datorită ciclului de exfoliere al pielii.

Cost
O şedinţă de bronzare organică la Keiko Slim Spa costă 60 de lei.

Concluzia discuţiei noastre cu domnul doctor Sebastian Pop a venit să ne confirme bănuielile: ” nu ştiu foarte multe despre bronzarea organică, dar din punctul meu de vedere este complet contraindicată expunerea pielii la solar. Nu pot recomanda aşa ceva!”


Foto: Shutterstock, Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton