3. Selecţie de vinuri pentru muşchi de vită în sos Merlot
Reţeta: Se presară sare şi piper pe o bucată de muşchiuleţ de vită de 350 – 400 de grame, care se aruncă într-o tigaie cu ulei încins, la foc iute, unde se lasă să prindă culoare pe ambele părţi, cam câte un minut pe fiecare parte. Apoi se lasă focul între mic şi mediu şi muşchiuleţul se ţine pe foc câte trei minute pe fiecare parte pentru a rămâne uşor în sânge. Se scoate friptura şi se împachetează în folie de aluminiu. În sosul rămas în tigaie se sotează o ceapă mică mărunţită, iar după un minut se adaugă jumătate de pahar de Merlot (60 ml). Se fierbe până scade la jumătate, apoi se adaugă supă de carne şi se mai fierbe până se îngroaşă. Adăugă 2-3 linguriţe de unt, ia de pe foc şi amestecă până se topeşte untul. Pune sosul peste friptură, care se taie în două porţii.
Asortarea vinului potrivit:
Te-ai prins deja că în paharul de vin trebuie să torni vinuri pe bază de Merlot, care dau acestui preparat şi mai multă savoare.
Încearcă o cină romantică în compania vinului Merlot V Legends 2008, vin roşu şi sec, la preţul de 16 lei. Vinul este uşor dulceag, cu tonuri de vişine, cireşe şi lemn.
Mergi şi pe mâna vinului La Cetate Merlot 2008, vin roşu şi sec, la preţul de 28 lei. Are un gust de vişine, trufe, vanilie şi mirodenii uscate şi un postgust lung şi intens.
Un alt sortiment de încercat este vinul Merlot Prince Mircea 2008, vin roşu şi sec, la preţul de 38 lei. Are o aciditate vioaie cu gust de vişine amărui, încheiat cu senzaţii ce trimit către prune uscate, mirodenii uscate şi piper roşu.