Ce nu le lipsește franțuzoaicelor din geanta de plajă? Uleiul de Monoi (se citește mah-noi).
Acest ulei bogat în antioxidanți îmbină dulceața vaniliei, bogăția ciocolatei și culoarea chihlimbarului.
Uleiul de Monoi este făcut din petalele de Tiare din Polinezia Franceză (gardenia tahitiană). Procesul de obținere al acestui ulei prețios constă în enfleurage – etapa de înmuiere a petalelor culese manual în ulei de cocos timp de 15 zile.
Uleiul obținut are efecte de calmare și hidratare. Reduce vârfurile despicate, vindecă arsurile solare, repară călcâiele crăpate, are efect de strălucire asupra pielii.
Franțuzoaicele îl aplică sub formă de mască pe părul vopsit și își ung corpul după duș pentru un efect de hidratare al pielii. Îl aplică direct pe părul ud și pielea umedă.
Uleiul de Monoi îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii, combate semnele îmbătrânirii și poate fi folosit cu succes ca parfum.
Pentru păr poate fi folosit cu succes ca balsam sau protector în cazul expunerii la soare. Uleiul previne pierderea proteinelor din firul de păr. Astfel, părul crește sănătos, strălucitor și puternic.
Franțuzoaicele folosesc uleiul de Monoi și pentru a-și îmblânzi firele de păr rebele. O singură picătură de ulei de Monoi este frecată între palme și apoi aplicată peste păr.
Parfumul dulceag al uleiului de Monoi Tahitian este afrodisiac. Conținutul de linalol face ca parfumul să calmeze și să relaxeze deci, poate fi folosit și în aromoterapie.
Paul Gaguin a pictat floarea de Taire în numeroase opere pentru a sublinia frumusețea florii, dar și importanța acesteia pentru femeile indigene care le foloseau pentru a-și decora părul și pentru a-și produce faimosul ulei.
Numeroase branduri de cosmetice au început să folosească uleiul de Monoi în produsele lor.
Uleiul de Monoi, asemenea uleiului de cocos este bogat în uleiuri esențiale (acid lauric în special), dar spre deosebire de uleiul de cocos nu este atât de popular.
Sursa foto: 123rf
Ultima modificare mai 17, 2021 11:38 am