Sănătate şi frumuseţe: Cum să ai mâine şi unghii perfecte

.

Vântul şi temperaturile scăzute afectează invariabil pielea mâinilor şi rezistenţa unghiilor. Totuşi, această problemă poate fi combătută simplu şi eficient. Aplică cele mai bune metode naturiste, cu rezultate rapide.

MIERE, PENTRU PIELEA IRITATĂ

Poţi calma senzaţia de usturime cauzată de pielea uscată şi iritată aplicând o cremă cu miere, făcută în casă. Amesteci câteva migdale măcinate cu un gălbenuş de ou şi două linguri de miere. Întinzi pe mâini pasta obţinută şi o laşi să acţioneze peste noapte, folosind şi o pereche de mănuşi din bumbac, care să protejeze. Dimineaţa, clăteşti bine cu apă, iar mâinile tale vor fi mai catifelate şi nu vei mai simţi senzaţia de disconfort. De asemenea, poţi aplica, tot seara, şi o pastă obţinută dintr-un amestec de ulei de migdale cu miere.

Unghii rezistente

Ia 8 linguri de ulei de măsline sau de migdale, în care adaugă şi vitamina E. Combinaţia este excelentă pentru unghiile fragile şi pentru hidratarea cuticulelor. Încălzeşte puţin câteva linguri de ulei şi înmoaie degetele timp de 10 minute. O altă metodă pentru întărirea unghiilor este să le ţii într-o infuzie de coajă de stejar. Repetă procedeul timp de câteva zile, iar efectele nu vor întârzia să apară.

Regenerare rapidă

Pentru a accelera regenerarea unghiilor, amestecă două linguri de apă de trandafiri cu o lingură de glicerină şi foloseşte-o în fiecare seară. De asemenea, poţi să amesteci trei linguri de argilă albă pudră cu trei linguri de ulei de măsline şi opt picături de ulei esenţial de lavandă. Masează uşor unghiile şi lasă să acţioneze zece minute. Este bine să repeţi procedeul de câteva ori pe săptămână.

Loţiune cu uleiuri esenţiale

Pentru hidratarea mâinilor, mai poţi amesteca ulei de germeni de grâu cu câteva picături de ulei esenţial de lemn de santal, muşeţel sau trandafiri. Apoi, adaugă alte câteva picături de ulei hidratant, cum ar fi cel de alune de pădure sau avocado.

ALTE REMEDII PENTRU O PIELE FINĂ

► Aplică pe piele un unguent cu aloe vera.
► Foloseşte o mască pe care o obţii din două linguri de lapte cu trei linguri de pulpă de avocado pasată. Le amesteci bine, până obţii o pastă. O întinzi bine pe piele şi o laşi să acţioneze 25 de minute, clăteşti cu apă călduţă, iar la final mai poţi aplica pe piele un unguent de gălbenele sau de muşeţel.
► Hidratează-ţi pielea cu ulei de măsline călduţ.

    
Vedete din Romania Vedete internationale