Îţi alegi de multe ori parfumul la întâmplare, doar după designul sticluţei, însă după ceva timp constaţi că nu e tocmai ce căutai. Ce-i de făcut? Să îl schimbi cu altul, bineînţeles!
Cum alegem parfumul potrivit?
Ai pornit în căutarea parfumului potrivit? Atunci trebuie să ştii câteva secrete, care îţi vor uşura munca. Nu încerca mai mult de cinci arome, pentru că mirosul tău nu va mai percepe corect notele. Pentru a obţine exact aroma parfumului, nu-l încerca pe acele bucăţele de carton oferite de magazine, ci ia un tester din aroma dorită şi pulverizează pe încheietura mâinii.
Pentru că este un detaliu la fel de important ca şi accesoriile, asigură-te că alegi întotdeauna parfumul potrivit. Asortează parfumul vârstei tale, ţinutei şi anotimpului.
Primăvara şi vara alege aromele fructate
Aromele florale, fructate, marine şi cele proaspete sunt potrivite persoanelor tinere şi sunt indicate în special primăvara şi vara. La căldură, porii pielii tale se deschid mai mult, iar parfumul se simte mai puternic. Astfel, evită miresmele puternice în cele două anotimpuri. Frumuseţe 2013: Topul celor mai senzuale parfumuri de vară. Care e preferatul tău?
Toamna şi iarna optează pentru aromele mai tari
Pentru o ţinută elegantă, alege note orientale sau lemnoase.
Parfumul trebuie folosit numai pe piele. Locurile în care aroma parfumului este cea mai intensă sunt: în spatele urechii, pe încheietură şi în spatele genunchiului.
Pentru un miros discret, pulverizează în aer şi treci apoi prin „norişorul” de parfum.
Foarte important este să nu foloseşti parfumul pe haine. Pentru asta poţi folosi un deodorant din aceeaşi gamă.
Nu folosi mai mult de un parfum, pentru că notele se combină şi îşi pierd identitatea. Cu siguranţă nu vrei să miroşi a vanilie, mosc şi fructe în acelaşi timp.
Odată parfumul ales, ai grijă la restul produselor din gama de îngrijire. Aromele deodorantului şi roll-on-ul trebuie să fie cât mai discrete.
Chiar dacă îţi place foarte mult, nu păstra parfumul preferat la nesfârşit. În fond, l-ai luat ca să îl foloseşti.
Ca orice alt produs, şi parfumurile au un termen de valabilitate, aşa că e bine să nu îl ţii mai mult de trei ani. Foarte important este şi locul în care îl păstrezi. Nu îl ţine la căldură, nu-l expune la soare şi nu îl agita.