Puncte roșii pe piele, mâncărime, infecții și o stare de disconfort accentuată. Acestea sunt doar câteva dintre posibilele efecte nedorite ale foliculitei, infecția inestetică a foliculilor piloși.
Ce este foliculita?
Foliculita este infecția rădăcinii firelor de par, manifestată prin mâncărimi și inrosiri ale pielii, care se poate trata eficient doar prin epilare definitivă.
Există mai multe medii care favorizează foliculita: înotul în piscine cu o insuficientă de clor, purtarea de haine stramte, abuzul de antibiotice sau steroizi, precum și un organism cu o imunitate scăzută sau care se confruntă cu anumite boli (diabet zaharat, infecție cu HIV). Și transpirația și machiajul pot bloca eliminarea toxinelor din organism, pielea devenind sensibilă la stafilococi. Însă, cele mai frecvente cazuri de foliculită apar că urmare a utilizării excesive a aparatelor de ras, care irită și favorizează creșterea firelor de par sub piele.
Foliculita afectează mai ales față, gambele și zona inghinală, fiind o afecțiune de ordin microbian (stafilococic) sau micotic (cauzat de ciuperci). Atât bărbații, cât și femeile pot avea această problema, mai ales dacă au firele de par adânc înrădăcinate în piele.
Cât de periculoasă este această afecțiune?
Tratată necorespunzător, foliculită poate crea pustule purulente și dureroase, lăsând semne pe piele, de aceea este necesar să apelezi la specialiști în domeniu pentru a scapă de această infecție.
Ce soluții există pentru a trata foliculita?
Există creme, antibiotice și alte produse care pot ameliora simptomele foliculitei, însă acestea nu o elimina în totalitate.
Singurul tratament împotriva acestei infecții este epilarea definitivă, recomandată atât de medici dermatologi, cât și de cosmeticiene.
Oricine se confruntă cu această problema poate merge în centrele de înfrumusețare Nomasvello, numărul 1 în lume, în Europa și în România în ceea ce privește Epilarea Definitivă, pentru a beneficia de o testare gratuită.
Cum se previne foliculita?
Pentru a evita infectarea foliculilor de par este important să avem un sistem imunitar puternic, ce implică o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și minerale. De asemenea, igienă personală trebuie să fie riguroasă. Nu se împrumută niciodată obiectele personale (prosop, perie par, aparat de ras, etc) și se face dus după fiecare sesiune de înot în piscină.
Cum tratează epilarea definitivă foliculita?
Prin epilare definitivă se distruge rădăcina firelor de par infectate și se favorizează regenerarea celulară, responsabilă cu o piele frumoasă, fără imperfecțiuni.
Un tratament complet pentru tratarea foliculitei implică 8-12 ședințe de epilare definitivă, dar ameliorarea infecției se observă de la prima sesiune, când până la 30% din firele de par tratate vor cădea.
Pilozitatea și foliculita pot crea probleme de imagine și pot conduce la o stimă de sine scăzută, de aceea eliminarea definitivă a părului nedorit este o procedura la care apelează din ce în ce mai multe românce.
Sănătatea și frumusețea merg mâna în mâna. Ai grijă de ele, că să ai grijă de ține!