Problema se rezolvă cu uşurinţă dacă e într-un stadiu incipient, fiind de ajuns medicamentele cu aplicaţie locală. Însă dacă boala evoluează va fi nevoie şi de tratament oral care reprezintă un stres pentru ficat şi întregul organism. Iar în cazuri grave se poate ajunge până la intervenţia chirurgicală, cu toate riscurile pe care le implică ea.
De reţinut că onicomicoza se poate lua de la salonul de manichiură, dacă instrumentele nu sunt sterilizate corect. Dr. Pavelescu te sfătuieşte să alegi cu grijă salonul de cosmetică şi chiar să ceri sterilizarea instrumentarului de faţă cu tine.
Când trebuie să mergi la medic
Modificările la nivelul unghiilor pot fi semn al unei probleme locale – infecţii, traumatisme – dar pot să fie un indiciu privind sănătatea altor organe. De exemplu medicii pot diagnostica după aspectul unghiilor diabetul, cancerul pulmonar, probleme endocrine şi multe alte boli.
Ce înseamna „modificări” ale unghiilor:
– Schimbări de culoare – unghii galbene, negre sau cu pete negre, decolorate, – Denivelari, striaţii, – Probleme de curbură – unghii bombate sau în formă de lingură, – Desprinderea unghiei de patul unghial.