Există multe păreri când vine vorba de spălatul tenului. Cei mai mulți oameni cred ca nu are importanță temperatura cu care ne spălăm fața.
Unii spun că apa rece ajută la tonifierea pielii și încetinește procesul de îmbătrânire, în timp ce alții spun că apa caldă deschide porii și funcționează ca exfoliant natural. Niciuna dintre aceste teorii nu a fost demonstrată științific.
Porii nu se închid și se deschid. Așa că toate miturile legate de folosirea aburilor sau a cuburilor de gheață nu au nicio bază științifică.
Pielea de pe față este mult mai sensibilă decât pielea de pe orice zonă a corpului și trebuie tratată cu mare grijă. Temperaturile extreme dăunează sănătății pielii tale.
Ce spun experții
Dr Nazarian, dermatolog spune că ”apa fierbinte dilată vasele de sânge. Asta duce la înroșirea pielii, la agravarea rosaceei și la efecte pe termen lung precum dilatarea și spargerea capilarelor.”
În mod normal, o apă nici rece, nici caldă – la temperatura corpului ar trebui să fie alegerea oricei persoane care își dorește o piele sănătoasă.
Care ar trebui să fie rutina zilnică de îngrijire a tenului?
Fața trebuie curățată cu apă la temperatura camerei. Dacă tenul este foarte murdar se poate folosi un gel sau o spumă de curățare fără coloranți și parfum.
Tonerul este pasul doi în îngrijirea tenului. Urmează hidratarea prin serum și cremă hidratantă.
Sursa foto 123rf
Citește și Cum să ai un ten luminos și curat
Citește și Ce mască pentru ten să folosesc?
Ultima modificare septembrie 28, 2016 5:38 pm